Испанските власти продължават търсенето на последния известен на този етап

...
Испанските власти продължават търсенето на последния известен на този етап
Коментари Харесай

Нова версия, шофьорът-убиец от Барселона може би още е жив

Испанските управляващи не престават търсенето на последния прочут на този стадий обвинен за терористичното нахлуване в Барселона, което лиши живота на 13 души, предава БТВ. След следващ поврат в следствието късно вечерта в петък стана ясно, че зад кормилото на буса, връхлетял в пешеходна зона, е бил 22-годишният Юнес Абуякуб, който към момента не е хванат.

До момента се смяташе, че офанзивата е била осъществена от 17-годишния Муса Оукабир, премахнат по-късно дружно с четирима други мъже при опит за нова офанзива в градчето Камбрилс. Началникът на полицията Хосеп Траперо разяснява пред локална телевизия, че той и сътрудниците му считат, че водачът е бил по-лек от Оукабир. Името на Абуякуб беше представено от източници на в. " Ел Паис ".

Мъжът, който е от марокански генезис (подобно на останалите, свързани с атаките), е живеел в град Рипол, северно от Барселона.

Трима души са задържани в обитаемото място.

Първият обвинен за офанзивите беше Дрис Оукабир, който обаче се съобщи на полицията и съобщи, че дребният му брат Муса е откраднал документите му. Именно с тях е бил взет микробусът, който е трябвало да бъде употребен за бягство след офанзивата.

Смята се, че терористите са имали проект за доста по-голям атентат, само че детонация в квартирата, където се изготвяли бомбите, ги принудила да разчитат на офанзива с моторно транспортно средство.

При второто нахлуване - в Камбрилс, нападателите са имали подправени шахидски колани и ножове. Тогава те убиха една жена и раниха няколко души. Този път обаче полицията реагира бързо и, съгласно Траперо, един от подчинените му самичък е съумял да простреля четирима от екстремистите.

„ Ислямска страна " пое отговорност за дейностите им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР