Испанските официални лица ще проведат кризисна среща, тъй като 40-ото убийство, основано на пола, идва на фона на реакция срещу сексизма

...
Испанските официални лица са планирали кризисна среща за 4 септември,
Коментари Харесай

Испанските официални лица са планирали кризисна среща за 4 септември, за да се справят с нарастването на основаното на пола насилие срещу жени, включително 40 убийства след началото на годината — почти половината от тях през последните летни месеци.

Министерството на равенството на страната каза, че ще свика среща на кризисен комитет, за да анализира последните случаи на домашно насилие. Това ще бъде петата среща от този вид за малко повече от година, тъй като страната се стреми да отговори на нарастващата загриженост относно насилието срещу жени.

58-годишна жена беше убита в източната провинция Валенсия в сряда, с което броят на жените, убити в актове на насилие, основано на пола, достигна 40 тази година и 1224 от 2003 г. насам, се казва в публикация в социалните медии от правителствената делегация срещу насилието, основано на пола, в петък.

за поведението на Луис Рубиалес , понастоящем отстраненият президент на испанската футболна федерация, който направи световните заглавия за насилствена целувка на националната играчка Дженифър Ермосо след победата на нейния отбор на Световното първенство през август, последното убийство оказа по-голям натиск върху правителството, за да покаже, че предприема действия за защита Испански жени.

Десетки хиляди жени участваха в улични шествия, протестиращи срещу сексуалното малтретиране и насилие в Испания през последните години, а въпросът зае централно място на общите избори в страната през юли.

Изтъкнати фигури в крайнодясната испанска партия Vox — която спечели 12% от общия вот на изборите през юли — отрекоха съществуването на насилие, основано на пола, и критикуваха правителствените инициативи за справяне с проблема.

„Насилието, основано на пола, не съществува, мачо насилието не съществува“, каза през юли ръководителят на Vox във Валенсия Хосе Мария Лянос.

Нито една партия не спечели достатъчно значително мнозинство на изборите за съставяне на правителство и с политическата задънена улица, възпрепятстваща усилията на различните партии за формиране на ново правителство на единството, временна администрация в момента управлява Испания.

По-рано тази седмица действащият министър на равенството Ирене Монтеро каза пред новините на Ройтерс агенция, че испанското общество трябва да наруши „пакта за мълчание“ и тя призова обществеността да подкрепи жените, които се изказват за системен сексизъм.

„Испания е феминистко общество, в което сексизмът все още съществува, но е решен да сложи край на сексизма“, каза Монтеро в сряда. „Изпращаме правилното послание към света, че със сексизма е свършено.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР