Испанската прокуратура поиска днес да бъде издадена европейска заповед за

...
Испанската прокуратура поиска днес да бъде издадена европейска заповед за
Коментари Харесай

Испания поиска европейска заповед за ареста на Пучдемон

Испанската прокуратура изиска през днешния ден да бъде издадена европейска заповед за арест на сваления каталунски водач Карлес Пучдемон и четирима негови някогашни министри, откакто те не се явиха в съда за разпит тази заран, съобщи Франс прес, като се базира на правосъден източник.

Предстои съдия-следователката да реши дали да одобри настояването. Пучдемон и 13 някогашни министри от каталунското държавно управление, свалено на 27 октомври след оповестяването на Каталуния за самостоятелна република, трябваше да се явят на разпит за противодържавна активност и подбудителство на протест. Пучдемон, който от понеделник е в Брюксел, и четирима негови ексминистри не се появиха в съда.

Белгийският юрист на Пучдемон сподели, че атмосферата в Испания не е добра и клиентът му желае към този момент да стои настрани, само че е подготвен да сътрудничи на съда, показва Ройтерс.

Ако против Пучдемон бъде издадена заповед за арест, това ще го лиши от опцията да взе участие в предварителните избори в Каталуния, планувани от испанското държавно управление за 21 декември, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР