Испанската полиция съобщи, че в сътрудничество с Европол е разбила

...
Испанската полиция съобщи, че в сътрудничество с Европол е разбила
Коментари Харесай

Разбиха фалшива „банка”, финансирала наркотрафиканти от над 20 държави

Испанската полиция заяви, че в съдействие с Европол е разрушила престъпна група, считана за най-голямата финансова институция на наркотрафика в Европа, съобщи Ройтерс.

Предполага се, че групата, чиято " централа " била в ресторант в индустриален парк край Мадрид , е изпирала по към 300 милиона евро годишно . Говорител на полицията сподели, че спрямо досегашни следствия на Европол това е най-голямата незаконна група за пране на пари.

В настрана известие на полицейската организация на Европейски Съюз се споделя, че в взаимната интервенция с испанската полиция на няколко места в Испания се били конфискувани над 400 хиляди евро в брой , сметки в криптовалута за 1,5 млн. евро , както и 11 първокласни автомобила и обилни количества канабис . В хода на следствието са били иззети общо близо три милиона евро , прибавиха от Европол.

В координирани акции на 27 септември в 21 обитаеми места в Испания, измежду които Малага и Толедо, са били арестувани 32 индивида. Криминалната мрежа, състояща се най-вече от сирийци и колумбийци, е почнала да действа като неофициална банка през 2020 година, като е предоставяла финансови услуги на наркотрафиканти от повече от 20 страни .

" Банката " е употребила система за трансфер на пари, известна в Близкия изток под името " хавала ", при която няма физическо пренасяне на банкноти. Дилърита на " хавала " на разнообразни места водят счетоводна книга за дебит и заем при преводите, при което парите се предават сред страните посредством здрависване, парче хартия или на доверие.

Според испанската полиция за прехвърлянето на огромни суми се се употребявали криптовалути .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР