Испанската полиция съобщи, че е разбила престъпна група, която е

...
Испанската полиция съобщи, че е разбила престъпна група, която е
Коментари Харесай

Двама души са задържани в Испания, фалшифицирали творби на Banksy


Испанската полиция заяви, че е разрушила незаконна група, която е фалшифицирала произведения на художника на улични картини Banksy и по-късно ги е продавала на цена от 1500 евро всяка.

Властите са арестували двама души в град Сарагоса, където по първична информация са фалшифицирали картините и благодарение на още два души са ги продавали, прецизират от каталунската полиция..

Смята се, че досега те са съумели да продадат минимум 25 подправени творби, които представлявали напръскан със спрей картон, в няколко галерии, аукционни къщи, както и онлайн на купувачи в Германия, Шотландия, Испания и Съединени американски щати.

Членовете на групата даже са съумели да изработят подправени документи, с които да потвърдят, че картините са часt от галерия на Banksy.

Разследването на полицията е почнало предходната година, откакто се натъкнали на продажбата на няколко подправени творби. През декември съумяват да открият и мястото, където се подправяли картините.

Оказва се, че зад фалшификациите стоят двама млади почитатели на Banksy, които прибягнали до изработването им поради финансови проблеми.

От полицията споделят, че следствието към момента не завършили и може да се чакат още арести.

Banksy e считан за най-известния и в това време най-мистериозен създател на улично изкуство в света - негови творби могат да бъдат открити на най-необичайни места, само че самоличността му все по този начин остава неразкрита.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР