Испанската пивоварна Damm обяви нова стъпка в своята интернационализация с

...
Испанската пивоварна Damm обяви нова стъпка в своята интернационализация с
Коментари Харесай

Damm купува британската пивоварната Eagle от Carlsberg

Испанската пивоварна Damm разгласи нова стъпка в своята интернационализация с придобиването на пивоварната Eagle, ситуирана в британския град Бедфорд. Заводът, който до момента принадлежеше на Brewing Company на Carlsberg Marston, става втората фабрика на Damm в чужбина и първата отвън Иберийския полуостров, което разрешава на компанията да ускори наличието си на един от главните си външни пазари, предава.

Damm закупи завода за произвеждане на бира Eagle Brewery, който включва името на компанията, само че не и продуктите, продавани под марката Eagle, която сега се състои от четири типа бира: IPA и три усета: мед, бананов самун и карамелов пудинг, съгласно данните на уеб страницата им. Тези артикули ще останат в портфолиото на Carlsberg.

Новият цех за произвеждане на Damm в Обединеното кралство има индустриален потенциал от 1 милион хектолитра годишно, главно за произвеждане на наливна бира, и наема 67 души, които ще станат част от работната мощ на Damm в страната. Открита през 1976 година, фабриката се отличава със стратегическото си местонахождение на малко над 90 километра от Лондон и на 120 километра от Бирмингам, двата най-населени града в Англия.

Всъщност, в завода в Бедфорд към този момент се бутилира част от интернационалното произвеждане на Estella Damm повече от десетилетие (от 2010 г.) и ще продължи да се създава във формата на бъчви.

Понастоящем активността на Damm на външния пазар съставлява 30% от неговия бизнес, с наличие допълнително от 130 страни, и това придобиване има за цел да укрепи английския пазар (където участва от края на 80-те години на предишния век) посредством усилване на произвеждане наоколо. По този метод каталунската мултинационална компания ще добави потенциала на Бедфорд към 10,3 милиона хектолитра бира, които компанията, управлявана от Деметрио Карселер Арсе, е произвела през 2021 година

Компанията стартира пътуването си в производството в чужбина през 2009 година с покупката на завода, който португалската пивоварна Cintra имаше в португалския град Сантарем, а активността в Обединеното кралство се дефинира като продължение на тази активност.

" В момента ние сме се концентрира върху тази интеграция, само че Damm е компания в непрекъсната агресия и напредък, тъй че не изключваме, че в бъдеще можем да продължим да усилваме индустриалния си потенциал в чужбина ", споделиха източници от компанията пред elEconomista.es. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР