Испанската Генерална дирекция Трафик обмисля възможността за въвеждане на нова

...
Испанската Генерална дирекция Трафик обмисля възможността за въвеждане на нова
Коментари Харесай

16-годишните да могат да карат малки електрически автомобили

Испанската Генерална дирекция " Трафик " обмисля опцията за въвеждане на нова шофьорска брошура за категория " В1 ", която да разреши на младежите от 16-годишна възраст да карат четириколки или дребни електрически коли, не по-тежки от 400 кг. При тях няма да е включена тежестта на батериите, а оптималната мощ ще бъде не по-висока от 15 киловата.

Предложението има за цел да включи европейските стандарти за достъпа до подвижност в испанските регламенти и би дало опция за първи достъп до електрическа подвижност на към един милион души всяка година. 

В момента в Испания най-често срещаната шофьорска брошура се взима на 18 години и с нея може да се ръководи автомобил до 3 500 кг, без ограничаване на мощността и до 120 км/ч. 15-годишните могат да управлявате четириколки до 45 км/ч с брошура за категория " Автомагистрала ", а 16-годишните имат право да карат мотори с брошура за " А1 ". 

Въвеждането на нова брошура за " В1 " обаче би разрешило необятното нахлуване измежду младежите на електрически коли, които да дават отговор на европейските стандарти за излъчванията и съгласно управляващите " са най-хубавата опция за осъществяване на задачите на Парижкото съглашение " за климатичните промени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР