Испания триумфира във финала на Европейското първенство по баскетбол за

...
Испания триумфира във финала на Европейското първенство по баскетбол за
Коментари Харесай

Испания е новият крал на Европа по баскетбол

Испания победи във финала на Европейското състезание по баскетбол за мъже, откакто надигра в разногласието за трофея Франция с 88:76. В Берлин испанците бяха по-солидни и закономерно се поздравиха с четвърта европейска купа в историята си .
За испанците това бе четвърто злато от последните шест издания.
Още в първата четвърт възпитаниците на Серджо Скариоло загатнаха, че ще играят на върхово равнище и поведоха с 23:14, като играта им в отбрана бе проблем за французите. Разликата на почивката сред двата състава бе 10 пункта, като френският отбор по този начин и не съумя да се завърне в дуела, както го стори против Турция и Италия по-рано, когато завоюва след продължения.

Над всички за спечелилите бе Хуанчо Ернангомес с 27 точки и пет битки. Избраният за МВП на шампионата негов брат Уили Ернангомес завърши с 14 пункта и осем битки. С дабъл-дабъл се регистрира Лоренцо Браун – 14 точки и 11 асистенции, а Хайме Фернандес добави 13. За „ петлите “ Еван Фурние бе най-резултатен с 23 точки, Тома Юртел записа 16, а Гершон Ябуселе – 13, само че Руди Гобер, който бе с главен принос за достигането до финала, приключи с едвам шест точки и шест битки.

За Испания това бе четвърта европейска купа при мъжете и четвърта в последните шест издания на Европейското състезание. Отборът още веднъж спря Франция по пътя към купата след шампионата в Литва през 2011, когато победи с еднакъв резултат – 98:85. Французите остават с една-единствена европейска купа, пристигнала през 2013 в Словения.
Германците се поздравиха с първи бронз от Европейско в историята си.
По-рано, домакините на финалния шампионат Германия стигнаха до бронзовите оценки след триумф над Полша с 82:69 . За германците това бе първо трето място от Европейско състезание в историята, до момента в който поляците, които детронираха Словения на четвъртфиналите, остават с едно сребро и три бронзови медали от шампионатите на Стария континент. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР