Испания триумфира на Световното по футбол за жени. Вместо да

...
Испания триумфира на Световното по футбол за жени. Вместо да
Коментари Харесай

Целувката на Луис Рубиалес може да му струва поста като шеф на федерацията по футбол

Испания победи на Световното по футбол за дами. Вместо да се приказва за гола на Олга Кармона, която изведе отбора до победа с 1:0 над Англия, или за мощното показване на останалите дами, към този момент втори ден в центъра на вниманието е изненадващата целувка на президента на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес.

След края на мача Рубиалес целуна по устата състезателката Дженифър Ермосо - директно преди да ѝ връчи орден.

,,Не ми хареса.. Но какво да направя? ", се чу Ермосо да споделя на съотборничките си в лайв стрийма от събитието.

Случката провокира гневна реакция измежду обществеността, медиите и голям брой цивилен организации.

Spanish Football Federation President Luis Rubiales is taking heat after he kissed forward Jenni Hermoso on the lips after the team`s World Cup victory.

Hermoso initially said she “didn’t like ” the kiss, but later said it was a “natural gesture of affection and gratitude. ”
— The Recount (@therecount)
Действащият министър на културата и спорта Микел Исета разяснява пред локален радиоканал, че целувката е неприемлива и изиска от Рубиалес да даде пояснение и да се извини. Говорителят на прогресивната лява партия " Сумар " Марта Лоис прикани Рубиалес да подаде оставка.

,,Спонтанната целувка е тип полово принуждение, от което всекидневно страдаме всички дами. Досега не беше очевидно. Не би трябвало да го възстановяваме (повече) ", написа министърът на равенството сред половете в страната Ирене Монтеро в Twitter.

По-късно пострадалата футболистка Джени Ермосо омаловажи случая в изказване, изпратено от името на федерацията до испанската осведомителна организация EFE. В него тя разказва случката като,,спонтанен и съвместен жест, подбуден от голямата наслада от спечелването на международната купа ".

Самият Рубиалес също опита да не придава значимост на случилото се, отхвърляйки обвиняванията, че е работил несъответстващо.

,,Това беше целувка сред двама другари, които честват “, сподели той след успеха и дефинира хората, които виждат нещата друго като „ идиоти “. „ Нека ги пренебрегваме и да се любуваме на положителните неща. “, продължи Рубиалес.

На идващия ден президентът на федерацията промени отговора си.

„ Имаше изказвания от моя страна, в които споделих, че считам, че това е идиотщина. Това беше по този начин, тъй като никой от вътрешната страна не му приписваше и минимум значение, за разлика обаче от външните лица. Така че желая да се извиня на тези хора, тъй като, в случай че е забелязано по друг метод, сигурно те имат своите аргументи. ", сподели Рубиалес.



„ Това не са двама души при равни условия.Двете (федерацията и отбора) са част от подчиненост, която той оглавява. Рубиалес има власт над Хермосо. ", написа журналистката Ана Рекена Агилар в ElDiario.es.

Водещият Хосе Луис Састре загатна по испанската телевизия Cadena Ser по какъв начин тази неравностойна връзка е довела до двоен стандарт.

„ В стотиците празненства, които видяхме сред Рубиалес и играчи от мъжки пол, той не хвана нито един от тях за главата, с цел да го целуне, без да попита. “

Другата вест, която помрачи успеха от Световното е гибелта на бащата на Олга Кармона. След мача Кармона, която вкара печелившия гол, разбра, че татко ѝ е умрял два дни преди финала. Информацията съзнателно е била пазане в загадка от нея, с цел да не се отрази на психическото ѝ положение във значимия за тима миг. По подигравка на ориста Кармона посвети гола си на другар, чиято майка си е отишла от света неотдавна.

Централният бек на тима Ирен Паредес също беше сполетяна от персонална покруса - младата жена загуби татко си няколко дни преди Испания да стартира подготовката си за Световното състезание.

Паредес посвети купата на него.



Днес настоящият министър-председател на Испания Педро Санчес поздрави шампионките от Световната купа за дами в президентския замък. Той им връчи златни медали за спортни достижения в чест на успеха.

,,Постигнахте нещо доста значимо. Момичетата, които ви гледат, виждат футбола като област, в която могат да се развиват както спортно, по този начин и личностно “, сподели Санчес.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР