Испания спечели първата си победа на световното първенство, след като

...
Испания спечели първата си победа на световното първенство, след като
Коментари Харесай

Испания изкопчи 1:0 срещу Иран

Испания завоюва първата си победа на международното състезание, откакто в мач от гр.В, игран на „ Казан Арена ”, завоюва мъчно с 1:0 против състава на Иран.

Двубоят стартира с очебийно защитна игра на азиатския тим, който намерено играеше за тъждество. Испанците владееха топката съвсем непрестанно (72% против 28% през целия мач), само че всичките им опити да излязат на чиста стрелкова позиция се сблъскваха в сгъстената защита на съперника.

Въпреки героичната си защитна игра, иранците въпреки всичко пуснаха гол. В 54-ата мин. при разиграване в наказателното поле Рамин Резаеян опита да почисти топката, само че я удари в крайници на Диего Коста и тя излъга вратаря Алиреза Бейранванд.
След попадението отборът на Иран стартира да поглежда и към вратата на съперника. А в 62-ата мин. пристигна най-спорното състояние. При центриране в наказателното поле на Испания Саид Езатолани означи, само че насладата на иранския тим търпя единствено минутка – до момента в който бъде прегледано повторението от системата VAR, която отсъди, че е имало засада, въпреки от повторенията тя да не бе явна.

Въпреки това азиатците не се отхвърлиха и продължиха да играят по-открито. Това, несъмнено, сътвори благоприятни условия за испанците, само че те по този начин и не се възползваха от тях. Вместо това, можеха да бъдат осъдени в 82-ата мин. Тогава Мехди Тареми остана непокрит в дребното наказателно поле, засече с глава центрираната топка и тя мина на сантиметри над напречната греда.

След днешните победи на Испания и Португалия с по 1:0, двата тима са отпред в група B с по 4 т. и равна голова разлика (по 4:3), следва ги Иран с 3, а на последното място и към този момент изнемощял и на доктрина е отборът на Мароко с 0 т.

Всичко към първите две места и продължаващите на 1/8-финалите ще се реши в последните срещи: Иран - Португалия и Испания – Мароко, които са на 25 юни. С шансове са първите три тима в групата, като дуелът Иран - Португалия е директна борба за едното място на 18-финала. Интригата там се ускорява и от обстоятелството, че селекционер на иранския отбор е един от най-прославените португалски треньори - Карлош Кейрош.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР