Испания спечели изключително драматична победа с 1:0 в гостуването си

...
Испания спечели изключително драматична победа с 1:0 в гостуването си
Коментари Харесай

Испания изтръгна драматична победа в последната минута срещу Португалия и се класира за финалната четворка

Испания завоюва извънредно трагична победа с 1:0 в гостуването си на Португалия и по този метод се класира за финалната четворка в Лигата на нациите. По този метод футболистите на Луис Енрике се причислиха към Италия, Нидерландия и Хърватия, които към този момент си осигуриха място във финалната фаза на шампионата. Единственото попадение пристигна минута преди края на постоянното време и бе дело на Алваро Мората.

Преди началото на срещата “мореплавателите ” имаха преднина от 2 точки в класирането в група 2 на Дивизия А и се нуждаеха единствено от тъждество, само че в последна сметка се провалиха, въпреки да изиграха добър дуел и да сътвориха повече положения от своите посетители.

Играчите на “ла хала роха ” първи доближиха до дорбро състояние в петата минута след провокирана неточност на Жоао Кансело, само че ударът на Мората бе блокиран.

Домакините сътвориха първото си положително състояние в 22-ата минута, когато след центриране отдясно топката бе извоювана от Диого Жота, а удари на Кристиано Роналдо и Жота бяха блокирани след това. Минута по-късно отлична преса на звездата на Манчестър Юнайтед приключи с корнер, само че “мореплавателите ” имаха искания за дузпа от страна на Унай Симон, който почисти след прикосновение с нападателя.

Играчите на Фернандо Сантош имаха нова отлична опция в 32-ата минута, когато положително подаване в наказателното поле стигна до Диого Жота, който стреля, само че Унай Симон направи избавяне с една ръка. Малко по-късно нов добър удар, този път на Бруно Фернандеш, още веднъж бе покрай това да се окаже в мрежата.

Втората част стартира по-подобен метод и още в самото начало Кристиано Роналдо бе изведен самичък против Унай Симон, само че стражът на гостите още веднъж се отличи със избавяне.

В 60-ата минута Луис Енрике заложи на тройна промяна, а на терена се появиха Педри, Гави и Йереми Пино. Това оказа влияние и пресата на гостите стартира да дава по-добър резултат в идващите минути. Домакините доближиха до нова добра обстановка в десетина минути по-късно, когато ново центриране попадна в Даниел Карвальо, той върна към Рубен Диаш, само че Дани Карвахал почисти на метър пред голлинията.

В ответната офанзива испанците доближиха едвам в този миг до първия си прецизен изстрел посредством Алваро Мората, само че той не затрудни Диого Коща. Минута по-късно още веднъж Роналдо бе изведен на добра позиция на границата на наказателното поле, само че той за следващ път се забави и топката му бе избита.

В 77-ата минута пристигна и най-опасното състояние за “ла хала ” досега, когато Мората сподели отлична техника пред наказателното поле и стреля рисково, само че стражът на домакините избави.

Единственото попадение в дуела пристигна едвам минута преди края на постоянното време, когато балонно центриране отдясно доближи до появилия се като запаса Нико Уилямс, а той с глава откри безусловно свободния Мората, който от близко се разписа за 0:1.

Минута след попадението домакините още веднъж получиха отлична опция, само че за следващ път Кристиано Роналдо не съумя да вкара от преференциална позиция и бе обезверен за следващ път от Симон, което се оказа и последното състояние в срещата. По този метод футболистите на Луис Енрике се класираха за финалната фаза на шампионата, която ще се изиграе в Нидерландия.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР