Испания ще насърчава дистанционната работа на служителите в държавната администрация

...
Испания ще насърчава дистанционната работа на служителите в държавната администрация
Коментари Харесай

Испания ще ограничи използването на климатици в обществените сгради


Испания ще предизвиква отдалечената работа на чиновниците в държавната администрация и ще ограничи използването на климатици в публичните здания, с цел да понижи енергийното ползване, съобщи Франс прес. Тази стъпка е част от напъните, които Брюксел изисква, с цел да се постави завършек на европейската взаимозависимост от съветския газ.

Според проекта за енергийна успеваемост, оповестен през днешния ден в държавния вестник на страната, термостатът на климатиците не би трябвало да бъде поставян на температура под 27 градуса и по този начин климатизацията на офисите ще става с по-малко ползване на сила.

През зимата отоплението не би трябвало да надвишава 19 градуса.

Тези ограничения ще се ползват всякога, когато това е допустимо механически, се прецизира в текста на документа, чиито съществени линии бяха показани през днешния ден от държавното управление.

Планът, целящ да понижи разноските за електрическа енергия в Испания, планува и ограничения за поощряване на държавните чиновници да употребяват публичен превоз, с цел да се придвижват до работното си място, както и да се ускори отдалечената работа в държавната администрация.

Държавните чиновници могат да работят три дни от седмицата отдалечено и два присъствено, акцентира министърката на финансите и държавните служби Мария Хесус Монтеро Куадрадо, уточнявайки, че признатите ограничения в границите на този проект ще се ползват неотложно.

Европейска комисия показа  в средата на май проект за 210 милиарда евро, предусещащ взрив на възобновимата сила и доста икономисване на електричество, който би трябвало да даде опция на страните от блока да се " избавят " допустимо най-бързо от вноса на съветски газ в отговор на нападението на Москва против Украйна.   

В рамките на тези старания някои страни членки към този момент оповестиха ограничения за енергопотреблението на публичните здания, по образеца на Италия, която също планува да понижи потреблението на климатици за отопление и климатизация в учебните заведения и администрацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР