Испания разби с категоричното 114:87 в първия си мач от

...
Испания разби с категоричното 114:87 в първия си мач от
Коментари Харесай

Испания не пощади лъвовете на старта на Евробаскет 2022


Испания разруши с безапелационното 114:87 в първия си мач от Евробаскет 2022 в Грузия.

Въпреки смелите опити на Везенков и компания и много положителната ефикасност от страна на " лъвовете ", иберийците се оказаха прекомерно мощни и построиха огромен задатък по време на частите. Все отново, положителните изяви на Везенков и Станимир Маринов не останаха незабелязани.

Нашите момчета започнаха добре дуела, откакто в първите 5-6 минути резултатът се държеше еднакъв. След това обаче испанците малко настъпиха педала на газта и направиха серия от 11:0.

Последваха две мощни набези, в това число и две точки от углавен удар на Везенков. В тези минути обаче превъзходството в битката под коша беше напълно на страната на испанците. В края на частта Везенков върна една тройка.

В началото на втората четвърт проблемите за нашите се задълбочиха, а след две тройки на " Ла Фурия " задатъкът набъбна до 16 точки.

До края напъните на Александър Везенков не бяха изключително задоволително, като към края на втората част задатъкът даже стигна до 22 пункта. В тези минути стрелбата отдалеко беше на умопомрачително равнище.

В третата четвърт задатъкът на Испания стартира рисково да доближава 30 точки. Везенков продължи да държи високо равнище на пукотевица, само че иберийците просто не отпускаха хватката си. Няколко експлоадирания на Бост и Везенков въпреки всичко смъкнаха леко разликата. В тези минути отбраната и на двата състава не беше по никакъв начин постоянна, тъй че точките валяха.

Станимир Маринов се отличи с две тройки, с цел да може задатъкът да се поддържа към 22 точки.

Постепенно мачът се укроти, макар че испанците правеха опити да вдигнат разликата на най-малко 30 точки сред себе си и " лъвовете ".

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР