Испания премахва ДДС за всички основни хранителни продукти през следващата

...
Испания премахва ДДС за всички основни хранителни продукти през следващата
Коментари Харесай

Испания премахва ДДС върху основните хранителни продукти

Испания отстранява Данък добавена стойност за всички съществени хранителни артикули през идната година и понижава от 10% на 5% Данък добавена стойност за тестените произведения и млякото. Освен това на фамилиите с ниски приходи до 27 000 евро на година ще се дават помощи от 200 евро, разгласи министър председателят Педро Санчес на конференция след последното съвещание на държавното управление за тази година, оповестяват международните медии.
Прочетете още
Тези помощи са част от новия трети пакет от антикризисни ограничения на държавното управление, които започнаха да се ползват след началото на войната в Украйна в опит да бъде удържана инфлацията в страната. Последните ограничения ще влязат в действие от първи януари идната година и ще са настоящи в продължение на най-малко 6 месеца.

Целта им е да " компенсират покачването на цените на храните " и да оказват помощ на към 4.2 милиона фамилии, които са в извънредно усложнение, да не обеднеят в допълнение. Пряка помощ ще получат и земеделските стопани за компенсиране на нарастването на индустриалните разноски, за което ще бъдат отпуснати 300 милиона евро.

Помощта от 20 цента на литър гориво, която е в действие за всички до края на декември, от януари ще важи единствено за директно засегнатите браншове: превозвачи, корабни компании, риболовци и аграрни стопани.

Правителството замразява и наемите за шест месеца за удължение на договорите, които изтичат преди 30 юли 2023 година и лимитира актуализирането на останалите с до 2%. До юли следващата година се удължава и намаляването на налозите върху електрическата енергия и газта.

С 8.5% се подвигат и пенсиите, като нарастването с 15% на минималния витален приход също се удължава. Остава в действие и 50 % понижение на цените на билетите на градския и междуградския публичен превоз.

Според премиера Педро Санчес Испания се оправя доста добре на фона на останалите страни от еврозоната с инфлация, която в продължение на четири месеца понижава и към този момент е 6,7% спрямо 11,1% приблизително в Европейски Съюз. Освен това прогнозите му са, че през 2023 година стопанската система ще има растеж от 5 %.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР