Испания няма нищо против руските капитали, тъкмо обратното – в

...
Испания няма нищо против руските капитали, тъкмо обратното – в
Коментари Харесай

Дойче веле: Огромни руски капитали текат към Испания

Испания няма нищо срещу съветските капитали, таман противоположното – в сегашната обстановка на икономическа рецесия страната приветства всяка легална инвестиция. Капиталите се насочват към строителството, банковото дело и промишлените предприятия, търговията, туризма и така нататък В изискванията на рецесия обаче гаранции за триумфа на тези инвестиции няма.

Организираната в края на юни т.г. презентация в Марбея на съветската капиталова компания Velum Group – „ луксозна, с прием и концерт “, е едно от същинските събития в деловия и всемирски живот на Испания. Шефът на компанията Георгий Друзенко изложил проектите си пред 200 високопоставени посетители. Станало дума за строителството на бутиков вилен комплекс „ Малките дворци на Банус “.

Реализацията му би трябвало да стартира през септември, а всеки от „ дребните “ дворци ще е с повърхност от 1 500 кв.м. и ще коства сред 5,5 и 6 млн. евро. Velum Group има намерение да строи и вилно в населено място „ Имение Марбея “, петзвезден хотел и жилищен комплекс с 220 жилището. И това не е всичко – по думите на Друзенко, компанията му следващата година щяла да даде за употреба първите жилища от различен комплекс в Североизточна Испания – „ Вили Албаксара “. До момента вложени са 200 млн. евро. „ Но сме подготвени да растем! “, съобщи шефът, приветстван от присъстващите.

По предписание всеки капитал търси облага, само че не всеки път е ясно за какво руснаците влагат парите си в Испания, показва професорът от мадридския университет Рамон Монкада. Професорът допуска, че съветските вложения „ постоянно не търсят финансовата полза, а са водени от желанието да трансферират капитал отвън Русия – все едно къде “.

Времето ще покаже дали това е по този начин, или пък огромните съветски вложители имат своя бизнес-стратегия, която специалистите не могат да прозрат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР