Испания е открила атипична спонгиформна енцефалопатия по говедата (луда крава)

...
Испания е открила атипична спонгиформна енцефалопатия по говедата (луда крава)
Коментари Харесай

Откриха случай на луда крава

Испания е разкрила атипична спонгиформна енцефалопатия по говедата ( " луда крава " ) при мъртва крава в северозападния район Галисия, заяви Световната организация за здраве на животните (СОЗЖ), представена от Ройтерс.

Болестта, нормално наричана " луда крава ", е открита, откакто 22-годишна крава е евтаназирана заради признаци на заболяване, което не е обвързвано с въпросната болест, заяви основаната в Париж институция, базирайки се на информация от испанските управляващи.

 Случаят и изолиран и месо от кравата " не е навлязло в хранителната верига и затова не съставлява никакъв риск за публичното здраве и не изисква превантивни здравни ограничения ", съобщи районната здравна работа на Галисия на уеб страницата си, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица в Нидерландия беше открит сходен случай на луда крава, дължащ се на " преклонната " възраст на животното.

Атипичният случай на заболяването " луда крава " се появява спорадично и непринудено при по-възрастни животни, до момента в който другият вид, класическият и застрашителен вид зараза, нормално се предизвиква от нечиста храна.

Широко публикувани случаи на заболяването " луда крава " засегнаха стадата от наедрял рогат добитък във Англия и други европейски страни през 90-те години. Понякога са откривани нетипични случаи, които могат да доведат до краткотрайни търговски ограничавания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР