Испанецът Марк Маркес с Хонда спечели полпозишън в първия старт

...
Испанецът Марк Маркес с Хонда спечели полпозишън в първия старт
Коментари Харесай

Испанец тръгва пръв в клас MotoGP в Португалия

Испанецът Марк Маркес с " Хонда " завоюва полпозишън в първия старт за сезона в Гран При на Португалия по мотоциклетизъм, а върхът за една обиколка на пистата в Портимао беше усъвършенстван четири пъти по време на квалификацията.

Маркес първо записа най-бърза обиколка, за завоюва първата част от сесията и да влезе във втората дружно с локалния любим Мигел Оливейра. Рекордът за най-бърза обиколка се резервира едвам няколко минути, защото Джак Милър беше по-бърз с новия си KTM. Австралийският играч, който мина от " Дукати " преди сезона, усети, че това може да не е задоволително и излезе още веднъж на пистата, единствено с цел да катастрофира на третия завой тъкмо когато настоящият първенец Франческо Баная усъвършенства върха за трети път.

Но шесткратният първенец Марк Маркес към момента не беше завършил и направи най-бързата обиколка с време 1:37.226 минути. Той ще бъде на първия ред в решетката с Баная, до момента в който Оливейра започва четвърти с Милър и Бастианини до него.

Бившият първенец Жоан Мир, който мина от " Сузуки " в " Хонда ", не съумя да мина първата подготовка и ще стартира 14-и на стартовата решетка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР