Испанецът Карлос Сайнц стана най-възрастният победител в Рали Дакар. Той

...
Испанецът Карлос Сайнц стана най-възрастният победител в Рали Дакар. Той
Коментари Харесай

Карлос Сайнц е победителят в Рали Дакар при автомобилите

Испанецът Карлос Сайнц стана най-възрастният победител в Рали Дакар. Той стигна до четвъртата си купа при колите и първа с марката Ауди на 61-годишна възраст.

Американецът Рики Брейбек записа победа за Хонда при мотоциклетите, като това за него е втора купа. Испанката Кристина Гутиерес пък победи в клас " Чаланджър " и стана едвам втората дама с трофей в Дакар след германката Юта Клайншмидт през 2001.

Сайнц приключи тазгодишното рали с 1:20:25 часа пред белгийския дебютант Гийом де Мевиус, който кара за Тойота. Деветкратният отличник от Световния рали шампионат (WRC) Себастиан Льоб остана на третата позиция. Французинът бе най-големият противник на Сайнц дълго време, само че в четвъртък той получи машинален проблем с автомобила си.

Сайнц към този момент е с трофеи с четири разнообразни марки производители, като останалите са Фолксваген през 2010, Пежо през 2018 и Мини през 2020. Този път испанецът и неговият навигатор Лукас Крус не съумяха да запишат етапна победа.

С тазгодишната купа Сайнц се изравни с финландската легенда Ари Ватанен, а пред двамата са единствено Насер Ал-Атия с пет и Стефан Петерханзел с осем.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР