Испанецът Хорхе Мартин (Red Bull KTM Ajo) се ориентира най-добре

...
Испанецът Хорхе Мартин (Red Bull KTM Ajo) се ориентира най-добре
Коментари Харесай

Битката за титлата в Moto2 ще се реши на Портимао следващата седмица

Испанецът Хорхе Мартин (Red Bull KTM Ajo) се ориентира най-добре в безредната последна обиколка и завоюва Гран При на Валенсия в Moto2, като с това остави борбата за купата жива преди последния старт за годината идната неделя.

RACE WINS A FINAL LAP THRILLER!

— MotoGP™ (@MotoGP)
За бъдещия водач на Pramac Ducati в MotoGP това бе втора победа за годината, само че той няма късмет за купата, откакто пропусна две надпревари по-рано през сезона, поради позитивна проба за COVID-19.

Extraordinary final lap!!!

With sixth place, 's championship lead is 14 points with four riders in contention at Portimao!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Италианецът Марко Бедзеки (Sky VR46 Racing) бе отпред на колоната в огромна част от надпреварата, а конкуренция му бе само сънародникът му Фабио ди Джанантонио (Speed UP). Бедзеки обаче сбърка в предпоследната 21-ва обиколка, което разреши на Ди Джанантонио да поведе. Двамата италианци обаче подцениха офанзивата на Мартин и новобранеца Ектор Гарсо (Flexbox HP40) и в последната обиколка с доста рисково каране испанците съумяха да ги изпреварят. В средата на последния тур Ди Джанантонио загуби надзор над мотора си и отпадна, което разреши на Гарсо да приключи втори на едвам 0.072 зад Мартин. Бедзеки приключи трети на 0.204 секунди зад спечелилия.

It all goes down to the wire!

Third place for, but it could've been even more! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Четвърти се подреди германецът Марсел Шрьотер (Intact GP), а пети завърши италианецът Лука Марини (Sky VR46 Racing). Шести приключи италианецът Енеа Бастианини (Italtrans Racing), който усили преднината си на върха в генералното класиране пред втория Сам Лоус (Marc VDS Racing), само че пропусна да завоюва купата. Бастианини към този момент има 194 точки, до момента в който Лоус, който остана 14-и през днешния ден, е със 180. Трети я Марини с закъснение от 18 точки по отношение на своя предстоящ съотборник в MotoGP. Последният водач с шансове за купата в Португалия идната седмица е Бедзеки, само че той изостава с цели 23 точки от първото място.

Second career victory for!

A maiden podium for but heartbreak for as the win goes awry!
— MotoGP™ (@MotoGP) Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР