Испанец бе нападнат заради цвета на тирантите си и по-късно

...
Испанец бе нападнат заради цвета на тирантите си и по-късно
Коментари Харесай

Испанец плати с живота си за цвета на тирантите си

Испанец бе атакуван поради цвета на тирантите си и по-късно умря. Инцидентът е станал на 8 декември. 55-годишният Виктор Лаинес живеел в Сарагоса.
Миналият петък решил да отиде в един от градските питейни заведения, само че няколко гости на заведениетоне харесали тирантите му и поискали да напусне бара. Те провокирали спор и го наричали „ фашист “. Когато Лаинес излизал от бара, 33-годишният Родриго Ланса го нападнал и го блъснал с стоманен кол по главата.
С черепно-мозъчна контузия и в безсъзнание Лаинес бил откаран в болница, където лекарите го сложили в изкуствена кома. Сутринта във вторник той умрял.
Ланса избягал от мястото на престъплението с велосипед, само че по-късно бил задържан. Известно е, че членувал в локално антифашистко придвижване, бил е в пандиза за нахлуване на служител на реда в Барселона през 2006 година
Много испанци показаха съболезнования в обществените мрежи за гибелта на испанеца. Масово споделят картинка със свещ, обхваната с панделка в цветовете, в които са били тирантите му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР