Ислямска държава печели от изтеглянето на САЩ от Сирия, пише

...
Ислямска държава печели от изтеглянето на САЩ от Сирия, пише
Коментари Харесай

Изтеглянето на САЩ от Сирия помага на Ислямска държава

Ислямска страна печели от изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Американските сили и кюрдските им сътрудници от Сирийските демократични сили организираха в някои дни над 10 контратерористични интервенции. Освен това Съюз на демократичните сили тихомълком освобождаваха някои пандизчии от " Ислямска страна " и ги включваха в своите сили, като метод да ги държат под надзор. Всичко това завърши, установи изданието.

А по границата сред Ирак и Сирия бойци на " Ислямска страна " водят акция на убийства на локални селски водачи, частично за да сплашат информаторите на държавното управление.

Изтеглянето, подредено от Тръмп, даде на " Ислямска страна " най-голямата ѝ победа от повече от четири години и усъвършенства доста вероятностите пред групировката, предизвестяват анализатори, представени от " Ню Йорк таймс ". Американски представители обявиха още предходната седмица, че те към този момент губят качествата си да събират значима разследваща информация за дейностите на джихадистите на терен. Новината за изтеглянето на Съединени американски щати провокираха тържествуване измежду поддръжниците на Ислямска страна в обществените мрежи и криптирани чатове. Тя укрепи морала на бойците на групировката в далечни съюзнически организации като Либия и Нигерия.

А с премахването на жизненоважна мощ, бореща се против " Ислямска страна ", американското евакуиране улесни повторната поява на ядрото на джихадистката организация като терористична мрежа, или като по-конвенционално и евентуално дълготрайно бунтовническо придвижване в Сирия и Ирак. Въпреки, че Тръмп нееднократно е обявявал успеха си над " Ислямска страна ", тя остава опасност, запазвайки си до 18 000 членове в Ирак и Сирия, в това число към 3000 чужденци, добавя " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР