Исландците са сред най-щастливите нации на света. Наясно сме, че

...
Исландците са сред най-щастливите нации на света. Наясно сме, че
Коментари Харесай

Светът награждава продуктивността, а не съвършенството

Исландците са измежду най-щастливите народи на света. Наясно сме, че там е мрачно и студено съвсем шест месеца в годината, само че това демонстрират данните.

Каква е тайната на тяхното благополучие? Според ученият Ерик Вайнер, който е пътувал до Исландия, с цел да открие отговора на тази мистерия, щастието им се дължи на обстоятелството, че исландската просвета не жигосва неуспеха. Исландците не се опасяват от това да се провалят или да бъдат несъвършени.

Така те са по-склонни да преследват задачите, които им носят наслаждение - значим мениджърски урок, който може да ви е много потребен и в живота! Този метод на мислене е повода Исландия да има повече актьори на глава от популацията от всяка друга нация.

„ Няма нито един човек на този остров, който да си споделя, че не е задоволително добър в това, с което се занимава. Така исландците се впускат самоуверено в начинанията си: пеят, пишат и танцуват без да ги е боязън, че ще се провалят, написа Вайнер.

Това ги прави изумително продуктивни. Тези хора не си губят времето в мисли, какво биха желали да създадат, а просто  го вършат.

Следвайки техния образец, доста мениджъри могат да реализират триумфите, които към този момент са само  фантазиите им. Ако мислите, че сте положителни в нещо даже и да не сте – го направете. И противоположното, в случай че не вярвате, че сте задоволително положителни в нещо просто не се захващайте с него, поучава Вайнер.

Светът към нас не награждава съвършенството. Той награждава продуктивността. А продуктивността може да бъде реализирана доста по-лесно посредством несъвършенство. Поставете си цел, следвайте я и анализирайте резултата. Това е добре познатият способ на тестът и грешката, а както знаем от него са се раждали велики неща, напомня ни Вайнер.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР