Исландия издаде спешно изтегляне на продукт за един от своите

...
Исландия издаде спешно изтегляне на продукт за един от своите
Коментари Харесай

Исландия изтегля „не яжте“ за пайове, тъй като те могат да причинят тежки реакции

Исландия издаде незабавно евакуиране на артикул за един от своите известни пайове, защото може да аргументи рискови алергични реакции.

Веригата супермаркети за замразени храни изтегли личната си марка Creamy Chicken Pies, защото може да съдържа консерванти сулфити, които не са упоменати на етикета. Ако имате алергия към сулфити - или серен диоксид - потреблението му може да провокира реакции като хрипове при хора с астма, алергичен ринит и копривна тресчица. В някои случаи сулфитите могат да причинят анафилаксия, която може да убие, в случай че не се лекува незабавно.

Съобщението на Агенцията за хранителни стандарти споделя, че засегнатите артикули са в опаковка от 586 g с най-хубав период на валидност 12 септември 2025 година (12/ 09/25). Исландия удостовери, че са наранени единствено най-хубавите дати в известието, тъй че няма да е належащо да предприемате дейности, в случай че нямате продукт с тази дата. Ако сте закупили обиден артикул, тогава можете да го върнете във всеки магазин в Исландия за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР