Исландия е една от страните в света, която предоставя най-точна

...
Исландия е една от страните в света, която предоставя най-точна
Коментари Харесай

Исландия като „опитно зайче“ - вече почти 5% от населението са тествани за COVID-19

Исландия е една от страните в света, която дава най-точна информация за пандемията от новия ковид заради една причина – с население от едвам 364 260 души исландските лаборатории вършат доста повече проби на глава от популацията, в сравнение с всяка една друга страна в света.
Първи случаи на ковид в Португалия, Исландия и Андора Първи случай е регистриран и в Рим
До момента Исландия е тествала повече от 17 900 души за COVID-19, което прави съвсем 5% от популацията. Едната част от тестванията се вършат от Националната университетска болница. При тях се тестват рискови групи и хора с очевидни признаци на ковид.

Друга биофармацевтична компания с името „ деКОД Дженетикс “ се концентрира върху по-широката аудитория. „ Тяхната работа досега ни дава добър ориентир, че напъните ни в ограничение на болестта досега са ефикасни “, разясняват от исландското държавно управление.

Те са тествали съвсем 9000 доброволци, като от тях по-малко от 1% са с позитивни проби за вируса. Но от лабораторията виждат различен значим аспект – към 50% от тези случаи са безсимптомни.
След строгата карантина: В Ухан анулират и последните ограничавания Възобновяването на естествения живот се преглежда като значим сигнал за Китай, че най-лошият стадий от рецесията е завършил
До момента Исландия не е въвела по-строги ограничения на карантина. Забранени са само събиранията на повече от 20 души, затворени са и учебните заведения. Според формалните лица това е по този начин, тъй като управляващите са били доста по-добре готови поради размерът от информация, с която разполагат.

Исландия стартира тестването за ковид още при започване на февруари, седмици преди да се появи първият смъртен случай от заболяването. Контактните на всеки болен са търсени и карантирани.

Според данните на държавното управление има 1086 доказани случаи на COVID-19 в Исландия и към 927 души в карантина. До момента повече от 5000 са освободени от изолираност.
Чумата, испанският грип и COVID-19 – по какъв начин карантината избавя животи Социалната изолираност е помогнала на света да преодолее едни от най-големите здравни рецесии в историята ни
Според медиците дребната страна може да даде добър ориентир за останалия свят по какъв начин да се работи с разпространяването на болестта поради ниския брой население. Преди време стана ясно, че Исландия е първата страна, която скоро ще не помни за съществуването на синдрома на Даун поради всеобщите скрийнинги по време на бременност и квалифицираната здравна система, която може да си разреши да не пропусне нито една бременна жена.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 565 16 22 42 Света 1 358 958 12 954 75 897 293 454 Заразени* Нови Починали България 565 16 22 Света 1 358 958 12 954 75 897
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР