Исламабад/Ню Делхи. Премиерът на Пакистан Имран Хан обяви, че никой

...
Исламабад/Ню Делхи. Премиерът на Пакистан Имран Хан обяви, че никой
Коментари Харесай

Business Today : Според Имран Хан, ако избухне война, тя няма да е нито под негов контрол, нито под контрола на Моди

Исламабад/Ню Делхи. Премиерът на Пакистан Имран Хан разгласи, че никой няма интерес да предизвиква тероризма, а диалозите са единственият излаз, написа индийският вестник Business Today на електронната си страница.
Пакистанската страна е подготвена да разиска проблемите с тероризма. Той особено подчертава, че този път е добре по-вярното възприятие да доминира при намирането на излаз от обстановката. В обръщението си към нацията Хан е загатнал както за двете международни войни, по този начин и за Виетнамската война, като е обърнал внимание на обстоятелството, че всички войни постоянно са неприятно премислени и това е изводът на историята. В допълнение той е пояснил, че в случай че в този момент още веднъж избухне война, тя ще бъде отвън надзор, както негов, по този начин и на индийския министър председател Нарендра Моди. " Нека да отворим коридорите на договарянията и да уредим всички неуредени и противоречиви въпроси, " е декларирал в обръщението си към нацията пакистанският министър-председател Имран Хан.
Що се отнася до нападението в Пулвама, той е споделил: " Предлагаме на Индия всяка допустима поддръжка, с цел да се проверява нападението в Пулвама. Не е в полза на Пакистан да се предизвиква тероризмът. Не е в полза на Пакистан неговата земя да се употребява, с цел да се изнася гнет. Също по този начин пакистанската земя не може да бъде и подлагана на гнет, "
Той е декларирал също, че нито една суверенна страна не може да разреши на друга да стане съдник, жури и екзекутор. Заради това той се обръща към Индия – „ при положение на експанзия, за Пакистан няма да има друга опция с изключение на да отговори. “

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР