Искате вашите огледала и прозорци да блестят като нови? Ето

...
Искате вашите огледала и прозорци да блестят като нови? Ето
Коментари Харесай

Как да измиете огледала и прозорци без ивици: 4 народни средства, които наистина работят

Искате вашите огледала и прозорци да блестят като нови? Ето няколко лесни стъпки, които ще ви оказват помощ да постигнете съвършения резултат

Причини за замърсяване

След разчистване нормално се появяват петна по огледалата и прозорците. И колкото и да търкаме – с парцали, гъби, вестници – много мъчно е да се отървем от тях. Имайте поради, че петната и линиите по стъклото и огледалата се появяват по няколко аргументи.

Първо, казусът може да е в незадоволително чиста вода. Второ, някои почистващи препарати за стъкло, продавани в супермаркетите, оставят восъчни останки. Ето за какво е по-добре да откажете всевъзможни артикули със сапун и други аромати , както и от такива с багрила.

Трето, неверен избор на парцали/гъби. Микрофибърната забрадка би била превъзходен вид. За да избегнете линии, коства си да избършете стъклото доста деликатно, като избягвате кръгови придвижвания.

Как се мият прозорци и огледала

За да предотвратите появяването на нежелани следи, би трябвало да следвате ето тази лесна директива.

Отстранете замърсяванията и мазнините от повърхността. Ако петната са засъхнали, можете да нанесете малко почистващ препарат и да оставите за 10-12 минути, след което да измиете – това е първата стъпка към безукорен искра.

Избършете леко прозореца или огледалото с памучна забрадка.

Бършете огледалото или прозореца в една посока, това ще помогне да се избегнат забележими линии. Можете също по този начин да полирате повърхността с мека забрадка или марля.

Домашни средства за измиване на прозорци и огледала

За да се реализира непорочност, не е належащо да се употребяват химикали. Народните способи постоянно ще дойдат на помощ. Между другото, те са тествани и работят доста добре даже в най-трудните обстановки.

Бял оцет

Белият оцет е незаменимо средство, което се употребява за разчистване на множеството домашен предмети. Но знаете ли, че може да се употребява и за разчистване на стъкло? Просто би трябвало да смесите бял оцет и вода в равни пропорции. Този разтвор е добре да се употребява като спрей. Просто го нанесете върху повърхността и по-късно избършете със суха забрадка.

Алкохол

Можете да постигнете искра благодарение на всяко вещество, което съдържа алкохол. Вземете дребен парцал или памучен тампон, навлажнете с този артикул и избършете в една посока повърхността. Избършете огледалото на изсъхнало. Този способ ще ви помогне да се отървете от следи от мазнини или козметика. Единственият минус е, че може да има миризма.

Солен чай

Сварете чаша мощен чай и прибавете 1 ч.л. сол. Оставете разтвора да се охлади и накиснете забрадка в него. Измийте добре огледалото. Препоръчително е да употребявате зелен чай.

Картофено нишесте

Картофите са съвършеният почистващ препарат. Нарежете плода на половина, избършете петната с него, след което отстранете остатъците с парцал. За по-голямо улеснение вместо картофи може да се употребява чисто нишесте: 1 с.л. на 2 чаши вода. Нанесете разтвора върху петната и оставете за 5-10 минути, след което почистете огледалото със суха забрадка.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР