Искате ли да си хапнете от най-вкусното пиле с гъби?

...
Искате ли да си хапнете от най-вкусното пиле с гъби?
Коментари Харесай

Най-вкусното пиле с гъби по френски

Искате ли да си хапнете от най-вкусното пиле с гъби? - Ето ви рецептата

Необходими Продукти

● пиле - 1 кг
● брашно - 40 г нормално
● масло - 30 г
● бульон
● пилешки кости - 500 г
● моркови - 50 г
● кромид лук - 50 г
● телешки бульон - 500 мл
● доматена паста - 10 г
● чесън - скилидка
● билки - целина, дафинов лист, мащерка, праз и други на усет

За Соса


● шалот - 25 г
● гъби - 100 г
● коняк - 25 мл
● бяло вино - 50 мл
● пилешки бульон - 500 мл
● масло - 10 г
● естрагон - 1 с.л.
● магданоз - 1 с.л.
● сол - 1 щипка
● черен пипер - 1 щипка
● броколи - 600 г сварени
● сирене рокфор - или друго синьо

Начин на подготвяне

Измийте и нарежете гъбите. Обелете и нарежете шалот. Измийте и нарежете магданоза и естрагона. Запазете всички артикули в кутия в хладилника.

Нарежете пилето на порционни части, като отделите двете бутчетата и бялото месо. От крилата и другите кости с пилешко ще приготвите бульона.

Подготовка на бульона по френски:

В дълбока тенджера загряваме 1 с.л. масло или зехтин и добавяте отделеното месо с кости да се запържи, зачерви хубаво. Добавяме моркова и лука и продължавате да пържите за към 5 мин. Излейте телешкия бульон, прибавете доматеното пюре и букета зелени билки - целина, дафинов лист, мащерка, праз и чесън (по предпочитание прибавете пънчетата на гъбите).

Оставете бульона да ври, до момента в който месото се свари хубаво - за към 30 минути. След това извадете месото и зеленчуците и прецедете бульона. Така го подготвяте за идната стъпка.

Следваща стъпка

Оваляйте всяко парче бяло месо и бутче (ако желаете, обезкостете бутчето предварително) в нормално брашно и подправете със сол и черен пипер.

Разтопете супена лъжица масло в тиган. Когато маслото се запени, прибавете пилешките части едно по едно с кожата надолу. Оставете да се готвят за няколко минути. Обърнете ги да се зачервят и покафенеят отмерено.

Покрийте тигана (ако е за фурна или прехвърлете в тавичка) и продължете да готвите във фурната на 200 градуса за 25 минути. След това извадете частите пиле и оставете в обособена тава да починат на топло.

Запечете гъбите в тиган с масло и шалота на междинен огън за 1 или 2 минути. Добавете коняка. Запалете коняка и фламбирайте (ако се притеснявате, просто го оставете да заври за минута и прибавете виното), по-късно изгасете с бяло вино.

Намалете котлона, до момента в който не остане течност колкото супена лъжица. Добавете пилешкия бульон, оставете да се задушава на ниска температура, за няколко минути (около 15 мин).

Свалете тигана от котлона и прибавете супена лъжица масло и постепенно разбъркайте соса. Добавете супена лъжица естрагон и магданоз към соса и разбъркайте още веднъж. Оставете да поври още малко за към 5 минути.

Накрая прибавете пилешките бутчета и гърди и загрейте на доста слаб огън за няколко минути.

Сервирайте пилето по френски и поръсете с още прясно нарязан магданоз и естрагон. По предпочитание гарнирайте със задушените броколи и сиренето.

Насладете се на тази доста вкусна рецепта от невероятната френска кухня за най-вкусното пиле с гъби по френски.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР