Искате ли да подобрите качеството на въздуха във вашия дом

...
Искате ли да подобрите качеството на въздуха във вашия дом
Коментари Харесай

Пречистватели на въздух: Как да изберем правилния модел?

Искате ли да подобрите качеството на въздуха във вашия дом или работно място? Пречиствателите за въздух са комфортно, положително и налично решение, което също по този начин става все по-популярно през последните години заради удобните резултати, които има върху здравето и метода на живот.

Въпреки че могат да бъдат идеално решение, не всеки апарат е подобаващ за вас. Тези устройства са необятно публикувани на пазара, като всеки модел има разнообразни характерности, цена и преимущества. Затова през днешния ден Верига Магазини Зора ни дава основните фактори, които ще ни оказват помощ да изберем верния пречиствател за въздух .

Помислете от какво тъкмо имате потребност

Първият съвет на експертите е да помислите за какво тъкмо ви е нужен пречиствател за въздух и какви са аргументите, които са ви подтикнали към това решение. Това би помогнало да “отсеете ” моделите съгласно техните характерни функционалности и да гарантирате, че те ще дават отговор на условията ви.

Съществуват доста аргументи, заради които може да желаете подобен апарат:

За да осигурите по-здравословна среда за малко дете, семейство или чиновници.За да облекчите признаци на алергии и други дихателни болести.За да неутрализирате миризми в помещението.За да гарантирате по-добро качество на сън.За да подобрите качеството на въздуха в жилища или офиси, които се намират в нечисти градски региони.

Определянето на съответна причина за закупуване на пречиствател за въздух ще ви помогне освен да се сдобиете с дейно решение за вашите потребности, само че и да спестите непотребен разход от покупка на несъответствуващ модел.

Вземете поради размера на стаята

Важно е да вземете поради и размера на помещението, в което планирате да употребявате апарат за филтриране на въздуха . Това ви разрешава да стесните гамата от благоприятни условия още повече и да гарантирате оптимална продуктивност и ефикасен метод на работа.

Площта на стаята ще дефинира подобаващия размер на въздухопречиствателя , от който се нуждаете за дейно филтриране на въздуха. Ако планирате да употребявате уреда допълнително от едно помещение, то тогава е редно да прецените размерите на всяка една обособена стая.

Ето и за какво измерването на площта е значимо:

В случай че изберете въздухопречиствател с по-малък потенциал от площта на стаята, то тогава въздухът няма да бъде качествено рафиниран.Ако употребявате прекомерно мощен апарат в малко помещение, успеваемостта му няма да е оптимална и може да докара до непотребен разход на сила и финанси.

Магазини като Зора дават на клиентите си информация по отношение на работната повърхност на всеки модел пречиствател на въздух , с цел да улеснят оптимално избора ви. Избирайки подобаващ апарат за съответния размер помещение, вие осигурявате една по-здравословна и удобна среда за жителите му.

Изберете подобаващ способ за пречистване

За да изберете верния пречиствател на въздух , е значимо да разберете другите типове въздушни филтри и способи за пречистване. Това ще ви помогне да елиминирате тъкмо тези замърсители, които би трябвало.

Основните типове филтри са три:

HEPA дестилация - улавят 99% от микрочастиците с размер до 0,3 микрона, което ги прави ефикасни при премахването на полени, акари и други замърсители. Филтри с деен въглен - най-ефективни при премахването на миризми, пушек и химикали от въздуха. Предварително пречистване - въздухът първо се пречиства от по-големите частици, преди да доближи до главния филтър.

Ако преварително сте определили каква е задачата, с която купувате пречиствател за въздух, то тогава изборът на способ на дестилация ще бъде по-лесен.

Помислете за успеваемостта, шума и спомагателните функционалности

Следващата стъпка при избор на апарат за филтриране на въздуха е да помислите за равнището на шума и енергийната му успеваемост .

Ето и кои са аргументите за това:

Нивото на звук може да повлияе на работната атмосфера в офиса или качествената отмора у дома. Някои по-мощни модели са по-шумни, което може да се отрази на съня или концентрацията на хората в стаята.Количеството сила, което уредът употребява, също е от голяма важност за вашите разноски. Може да потърсите модели с по-висок енергиен клас и автоматизация на функционалностите, с цел да гарантирате оптимална работа.

Разбира се, производителите внедряват редица новаторски технологии за още по-голям комфорт. Някои разрешават регулация на скоростта на вентилатора и разнообразни режими, подобаващи за работа или сън. Други функционалности, които могат да ви бъдат от изгода, са знаци за промяна на филтъра, датчик за качество на въздуха , таймери, дистанционно управление и още доста.

Тук още веднъж е значимо да помислите за вашите съответни потребности и метода, по които минава всекидневието ви. Тези елементи ще ви дадат индикация кои е идеалният пречиствател на въздух за вас.

*Платен материал

Инфо: организация Serpact

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР