Искате ли да направите оригинална картичка за празника? А красив

...
Искате ли да направите оригинална картичка за празника? А красив
Коментари Харесай

Красива и иновативна изложба „Великден без отпадъци“ в Спорт...

Искате ли да извършите истинска картичка за празника? А хубав сувенир или декорация за Великден? Можете да сътворите доста неща и то като употребявате единствено налични материали. Иска се малко фикция и умелост. А концепциите може да вземете от изложбата, която проведоха възпитаници от петите класове на Спортното учебно заведение в Пазарджик.

Всички експонати в нея са направени от децата с останки от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, копчета и лепило. С остатъчни и рециклирани материали под управлението на своята учителка Ирина Цанева учениците създадоха великденски кошнички и картички, разнородни украси за масата и великденски яйца, боядисани по ексцентричен метод.



Целта на самодейността е да покажем, че и когато честваме, не би трябвало да забравяме грижата си за природата. И че красиви неща могат да се основат, без да вредим на околната среда, без да се отрупваме с движимости и боклуци.

Примерът на учениците от Спортното учебно заведение е окуражителен. Те демонстрират, че в действителност неповторими неща могат да се сътворят от непотребните опаковки, кутии и торбички. И насочат зов: Открийте своето ентусиазъм в най-хубавия християнски празник и го направете пъстър и занимателен, без да нанасяте вреди на природата! Весел празник на всички!



*Източник - пресцентър на Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР