Искате ли да имате предимство по време на преговори за

...
Искате ли да имате предимство по време на преговори за
Коментари Харесай

6 тайни, които не знаете за преговорите за заплата

Искате ли да имате преимущество по време на договаряния за покачване на работното място?

Може би знаете, че би трябвало да се подготвите за диалога, само че какъв е най-хубавият метод да извършите това? Ето шест изненадващи обстоятелството за договаряния, които ще ви оказват помощ да постигнете покачването си, оповестени в „ Бизнес Инсайдър ”.

1. Вие би трябвало да отправите запитването.

Преговорите са диалог. Вероятно вашият началник е изцяло благополучен с изискванията такива каквито са, тъй че, с цел да стартира този диалог, ще би трябвало да отправите вие настояването си към него.

Ако оставите нещата каквито са, спестявате време и пари на мениджъра. Освен това, даже и да инициира полемика с вас, той няма да е изключително подтикван да ви даде това, което желаете и от което се нуждаете. Вие сте единственият човек, който е стимулиран да промени статуквото във компанията, тъй че, в случай че не питате вие, то нищо няма да се случи.

2. Ако не повдигнете въпроса, изпускате действителни пари.

Често не се взима поради какъв брой доста пари се изпускат с течение на времето, когато не се желаят или не се приказва за задоволително положително покачване.

За да се убедите в това, помислете върху случай, в който две 30-годишни кандидатки се предлага една и съща заплата. Едната от тях договаря за $6000 повече, а другата приема първичното предложение. Ако извършите елементарна сметка, първата ще има $350 000 повече спестявания на 65-годишна възраст в съпоставяне на другата.

Вижте какъв брой повече можете да спестите, в случай че имате нарастване на заплататаоще в този момент. Когато не договаряте тези условия, губите действителни пари.

3. Не е нужно да наберете доста причини.

Не забравяйте фразата „ Ако ръкавицата не става, оправдайте това! ”. Това е идеалният образец за това по какъв начин да получите мечтаното в договарянията. Противно на общоприетото разбиране, не е нужно да излезете с 20 аргументи, заради които заслужавате това, което желаете. Един или два мощни аргумента са доста по-ефективни, в сравнение с да подхвърлите четири или пет не изключително положителни.

Помислете върху това и подгответе най-силните аргументи, заради които заслужавате това покачване и поставете акцента на диалога тъкмо върху тях.

4. Самият развой постоянно съставлява договаряне.

Някои чиновници не осъзнават, че преговарянето може да се трансформира в договаряне. Научете се да разпознавате комфортния миг за това. Имате началник, който ви кара за седмица или месец да анализирате работата си през цялата година? Или може би мениджърът желае да преговаряте тъкмо в този миг, даже то да е през заседаващите в залата?

Това в действителност са преговорни тактики, които няма да ви слагат в изключително преференциална позиция. В отговор от ваша страна, може да обърнете играта във ваша изгода като потърсите комфортно за вас време. Попитайте за избрана дата, когато ще можете да се срещнете.

5. Вашият началник също ненавижда да води договаряния.

Вярвате или не, вашият началник може също колкото вас да води договаряния. Неговата злост е допустимо постоянно да води до негативен отговор и по този метод връзките сред него и личния състав му да се обтягат още повече. Неговото деяние е подбудено от страха да не е той губещия след края на дебата.

Как да се справите с това? Осъществете изчерпателен диалог с вашия началник, тъй че да му покажете, че по никакъв метод неговото решение няма да му повлияе негативно.

Какво друго може да ви помогне? Помислете по какъв начин шефът ви обича да се подхожда и по какъв начин можете да измененията мнението му. Кога е най-спокоен? Какво го изнервя? Използвайте тези обстоятелства, с цел да го предразположите по този начин, че да се усеща удобно и е доста по-вероятно да постигнете консенсус.

6. Преговорът не е наложително да е единствено за повече пари.

Трябва да сте склонни, когато желаете по-висока заплата, да приемете и някакъв тип бонус или някакви други привилегии, които могат да са ви потребни в кариерата и живота. Приемете спомагателни, платени курсове за образование или повече ваканции. Ако ви дадат късмет да извършите нещо, което постоянно сте желали, не се чудете – забравете за парите и се впуснете в приключението, тъй като не осъзнавате в действителност какъв брой повече можете да спечелите от него.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР