Искате ли да бъдете здрави, успешни и щастливи? – попита

...
Искате ли да бъдете здрави, успешни и щастливи? – попита
Коментари Харесай

Християн Стоянов за пътя до успеха: Навиците, които си създавате днес, определят какви ще бъдете утре

Искате ли да бъдете здрави, сполучливи и щастливи? – попита параолимпиецът Християн Стоянов цялостната с възпитаници зала на Училището по европейски езици „ Св. Константин–Кирил Философ “.

„ На вашата възраст бях супер малък, слаб, изгърбен и на всичкото от горната страна и еднорък. Сега към момента съм доста слаб, само че към този момент не съм изгърбен. Все още съм еднорък, само че пък имам SIXPACK на корема. Храня се както би трябвало, не пуша, не пия алкохол и с помощта на това съм два пъти международен първенец, имам красива брачна половинка и се усещам благополучен. “ – небрежно обобщи Християн своя живот пред притихналите младежи, преди да им опише по какъв начин вместо да се съжалява, отчайва и предава на зависимости от цигари, алкохол или други стимуланти, е направил значимия избор да спортува и да реализира непостижимото, да бъде сполучлив човек.



Срещата на Християн Стоянов с ученици на Училището за европейски езици в Русе бе част от акцията „ Здраве без цигари “ във връзка 10-ата годишнина от съществуването на уеб страницата „ Здраве да е “. Инициативата се състоя, с помощта на управлението на учебното заведение, и персонално на шефа госпожа Добромира Николова, която прегърна концепцията и приветства лекоатлета. Когато Християн бе поканен да стане лице на акцията, откликна незабавно, тъй като като се изключи че е първенец, той е и подстрекател за доста подрастващи със своя личен избор, с волята и дисциплината си, с задачите, които си слага и с достиженията си. Фактът, че на Параолимпийските игри в Токио през 2021 година българинът съумява да грабне среброто, откакто година по-рано претърпява интервенция на апендикс, прекара и Ковид, след което на процедура е трябвало да стартира подготовката си още веднъж, мощно респектира присъстващите младежи, които желаеха да узнаят повече за провокациите и положените старания от Християн.

Именитият състезател отдаде заслуженото и на своя треньор Евгени Игнатов, който също участва на събитието. Националният връх на Игнатов от 1986 година на 5000 метра още не е надминат от български лекоатлет, той държи и още редица върхове, а Християн му има цялостно доверие. „ Доверие “, „ религия “, „ дисциплинираност “, както стана ясно, са в основата на неговата мотивация за развиване. Включително и за другата му пристрастеност – връзката, поради която е студент в СУ „ Св. Климент Охридски “ по специалността „ Връзки с обществеността “.

Освен с персоналните си избори и достижения Християн Стоянов завоюва младежката публика и със препоръки по какъв начин физическите занимания могат да им оказват помощ да са здрави, да създадат мощни мускули и хармонично тяло. „ Няма потребност да прибягвате до цигари, алкохол или дрога, с цел да имате самочувствие, да се чувствате крепко и да вършиме усещане “, сподели той, като акцентира, че тренировките с изключение на всичко друго борят депресията и те вършат благополучен, а ангажираността и стремежът към достижения построява характера и ти печели уважението на близките.

В края на срещата лицето на акцията „ Здраве без цигари “ раздаде подписи и се снима с разчувстваните възпитаници. Инициативата на уеб страницата “Здраве да е “ продължава до края на месеца с изявления по тематиката, като задачата е повече хора да осъзнаят безполезността и вредата от тютюнопушенето. Или както сподели Християн: „ Навиците, които си създавате през днешния ден, дефинират какви ще бъдете на следващия ден. Създайте си потребни привички! “

“Здраве да е “ поддържа самодейността на Европейската комисия „ Европа без тютюн “, чиято цел е до 2030 година да се похвалим с първото европейско потомство без цигари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР