Искате красив и изящен маникюр, но ноктите ви растат бавно,

...
Искате красив и изящен маникюр, но ноктите ви растат бавно,
Коментари Харесай

Техники за бърз растеж на ноктите

Искате хубав и елегантен маникюр, само че ноктите ви порастват постепенно, разслояват се и се чупят. Плочката на всеки един пръст е в друга фаза на напредък, тъй като подравняването значи да отрежете всички докрай. Това значи, че или в организма ви липсват или те не могат да доближат до нокътя. Предлагаме ви няколко техники, които обезпечават по-добро поддържане на плочката.

Необходимите витамини, минерали и аминокиселини доближават до ноктите посредством кръвта, по тази причина при хората с неприятно оросяване, те изпитват продължителен апетит и порастват доста постепенно. Ако и вие сте от тях, можете да подобрите кръвообръщението, като масажирате постоянно основата на плочката към кожичката.

Подобно на косата и ноктите порастват по-бързо през лятото. Причината е топлината. Съответно през зимата и по време на промяната на сезоните, стават сухи, чупливи и колкото да помръдват на дължина. Затова не пропускайте да си слагате ръкавици, когато излизате на улицата, а като се приберете вкъщи правете топла маслена баня. За задачата подгрейте в дребна купичка зехтин и потопете ноктите за няколко минути. След това не измивайте ръцете, а втрийте пласта масло.

За да останат ноктите твърди и да не се чупят, не ги пилете в профил. След като стигнат до края на възглавничките им предадете правоъгълна или полуовална форма и ги поддържайте със междинна дължина. Заостреният и прекомерно дълъг маникюр е тестване даже за най-здравите нокти и постоянно води до мъчителни счупвания и контузии.

Лакирането прави дългите нокти по-плътни и устойчиви. Нанесете първо базов пласт, по-късно пъстър и най-после топ лак. Противно на публикуваното мнение, не всички сходни артикули изтощават ноктите. Купувайте качествени лакове, които освен щадят плочката, само че и в допълнение я подхранват с минерали и витамини.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР