Искате хората да се саморазправят с маргиналите по места, за

...
Искате хората да се саморазправят с маргиналите по места, за
Коментари Харесай

ВМРО: Защо бяха саботирани доброволните отряди към МВР?

Искате хората да се саморазправят с маргиналите по места, с цел да се защитят ли?

Острата реакция на Областния комитет на Вътрешна македонска революционна организация във Враца идва в резултат на следващия „ случай “ в Северозападна България, при който този път беше брутално обичай, ритан и мачкан фелдшер, който се е отзовал и е направил опит да помогне на ром от клана „ Лисиците “ в Роман. Това е следващото нахлуване над здравно лице от страна на роми в страната, само че и е индикативен образец за протичащото се като цяло съответно в този район.

Припомняме, че единствено преди няколко месеца от същите тези роми, от същия този клан, в същия град. Обществено прочут стана и казусът с различен пребит от тях юноша от града преди година и нападението, още веднъж с мачете, над горски служители на реда до село Струпец.

Излишно е още веднъж да изброяваме дългия лист с убитите, изнасилените, пребитите и ограбените от самозабравили се маргинални човеци. Ами грабежите и противозаконната сеч? До по кое време ще се постанова да бъде търпяно това безвластие?

Да, ние от Вътрешна македонска революционна организация вършим каквото е по силите ни с 12 депутата в Народното събрание. В четвъртък бяха гласувани наши оферти, които към този момент дават опция на страната да постановат, направили разнообразни нарушавания, само че това не е задоволително!

Нужна е цялостна Концепция за справяне с маргиналните маси. Неразгледани стоят нашите оферти в Наказателен кодекс за разширение рамките на неизбежната защита, както и размерът на така наречен маломерна кражба – проблеми, които висят като Дамоклев меч над правосъдната юриспруденция в България.

Да, доста неща постигнахме и взехме решение законодателно, само че Концепцията на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурността, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за социализиране на маргиналните маси продължава да събира прахуляк по бюрата на администрацията в Министерски съвет. И никой действително и стимулирано не може да даде отговор за какво това се случва, до момента в който ромите – необразовани, изпаднали от публичните процеси и изрично дискредитирани от провалилия се така наречен модел на интеграция, грабят, насилват, убиват и се гаврят безнаказано с държавността.

За нас е ясно, че те са евтини и лесни за манипулиране гласоподаватели на избрани политически партии, само че цената за това би трябвало ли да са достолепието, здравето и животът на почтени и почтени български жители? Струва ли си цената за още един депутатски или общински мандат?

С актуалната декларация ние от Вътрешна македонска революционна организация сезираме основния прокурор Иван Гешев. В дейностите си прокуратурата сподели увереност да се оправи с битовата престъпност и безчинствата по места. А Северозападът и съответно този рецидив са представителна извадка и без твърдата интервенция на страната, казусът няма да се позволи.

Прилагаме и декларацията на Областния комитет на Вътрешна македонска революционна организация област Враца:

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Областния комитет на Вътрешна македонска революционна организация - област Враца

Уважаеми представители на медиите,

Положението в Роман става нетърпимо! Такъв боязън не е имало от робството насам. Добре познатите рецидивисти от циганската фамилия „ Лисиците “ безчинстват и тероризират популацията, освен това безнаказано. След като предходната година едвам не убиха горски служител на реда, заловил ги по време на противозаконна сеч, а тази година клаха с мачете млад мъж, в чиято къща преди са влизали да крадат, в този момент пребиха като куче здравно лице, оказало освен това помощ на техен родственик. И този път ли са били предизвикани? Многократно сме уведомили институциите, в това число и министъра на вътрешните работи от трибуната на Народното събрание за издевателствата, на които са подложени жителите на Роман. Докога правораздавателните органи ще остават „ слепи “ за опасността за живота на хората? Явно нямат сили да се оправят. Ние питаме за какво беше саботирано предлагането ни за основаване на доброволни отряди за отбрана на популацията или за разширение на правото на неизбежната защита и на целия комплекс от ограничения за справяне с етническата престъпност. Или би трябвало да чакаме хората да се провеждат сами и да вземат решение проблемите посредством разпра?

Настояваме за незабавни дейности против самозабравилата се циганска фамилия. Искаме затвор за тези социопати!

За случая ще осведомяваме всички способени институции и ще търсим отговорност от тях. В XXI век, в европейска България такива прояви са неприемливи.

Областен комитет на Вътрешна македонска революционна организация - обл. Враца
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР