Искате да направите вашите деца по-ангажирани и отговорни, но се

...
Искате да направите вашите деца по-ангажирани и отговорни, но се
Коментари Харесай

Три неща, с които да направите децата по-отговорни и ангажирани

Искате да извършите вашите деца по-ангажирани и виновни, само че се чудите по какъв начин? В тази публикация ще ви дадем три хрумвания по какъв начин това да се случи. Не става дума за някакви секрети от дебелите книги със препоръки за родители, а неща, които сме сигурни, че и вашите мама и баща (или баба и дядо) са правили, с цел да ви научат. Вижте какви са те: 

1) Дайте им някаква задача

Най-лесният метод децата да се възпитат в отговорност е като им се дават задания, за които те да дават отговор. Те би трябвало да са задоволително дребни, само че значими за тях, с цел да ги карат да се усещат специфични, само че също по този начин задоволително дребни, че да не е от огромно значение в случай че не се оправят. Може да ги помолите да поливат цветята с вас или пък да ви оказват помощ с домашните отговорности, с някакви дребни неща. Бърсане на прахуляк, стартирането на пералня (може да пускат облеклата вътре) и такива неща. Ще видите по какъв начин ще разсъните техния интерес и любознание. 

2) Поверете им грижата за нещо

Заедно може да засадите семенце, за което те да се грижат и да се опитат да създадат по този начин, че то да порасне. Ако нещата не се случат, погрижете се да не се разочароват, а да желаят да опитат още веднъж. И по този начин до момента в който не съумеят. Ако не вършат нещо вярно, то обяснете им какво по толерантен метод. Когато те се грижат за нещо, те ще развият възприятие на отговорност и грижа към другите. Ще е изключително прелестно когато най-сетне видят по какъв начин нещо, за което те са се грижили е съумяло да поникне.

3) Направете някоя обществена активност дружно

Разбира се, тук не приказваме за големи неща. Засадете дръвче дружно, дарете облекла и ги занесете за някоя самодейност дружно. Почистете градинката зад блока или разходете кучета от месния подслон. Времето прекарано в такива действия с децата ще е прелестно, а по този начин ще може да възпитате у тях и чувство за това, че са свършили нещо потребно и положително за близките. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР