Искате да изживеете онази почивка от Римски празник с Одри

...
Искате да изживеете онази почивка от Римски празник с Одри
Коментари Харесай

Най-луксозните ваканционни места по целия свят

Искате да изживеете онази отмора от " Римски празник " с Одри Хепбърн (много слънчеви лъчи, шал от коприна, винтидж кабриолет).

Но да бъдем реалисти – смятате, че не можете да си позволите разкош и разсипничество по време на престоя ви.

Добрата вест е, че пътуването в чужбина не значи безусловно, че би трябвало да откажете от лукса.

Тези дестинации са доказателство, че можете да имате и вашата богата ваканция…, даже и с кабриолет.

Тулуза, Франция



Средно дневен разход: 130 $

Този граничен град е дом на френска и испанска просвета. Ето, към този момент получавате повече за парите си.

Само помислете - ски писти, плажове, термални бани и невероятна храна. (Да, можете да избирате сред достоверни испански тапас и френска кухня, като Candied Violets, както и локални специалитети.)

Наксос, Гърция



Средно дневен разход: 95 $

По-евтин от Санторини и надалеч по-малко туристически, Наксос е също толкоз изящен и исторически.

Прекарайте следобедите си в плуване в Средиземно море, а вечерта пийте узо и пробвайте пресни морски блага, до момента в който гледате най-зашеметяващите залези в света.

Гийтхорн, Холандия



Средно дневен разход: 150 $

Наричан Венеция на Севера, този обаятелен холандски град е издигнат без асфалтов път - по тази причина, в случай че желаете да се разхождате, би трябвало да дойдете по вода.

Тук можете да наемете стая за към 85 $ на вечер, а частна лодка чартърен ще ви коства към 16 $ на час. Ако се отегчите от каналите, заобиколени от цветя (невъзможно), посетете Museum de Oude Aarde или The Histomobil - музей на редките коли. След това се отправете назад към водата.

Пном Пен, Камбоджа



Средно дневен разход: 210 $

Със междинни дневни разноски за храна, превоз и действия към 50 $, тук ще получите най-достъпния разкош. Къде на друго място може да наемете петзвездна стая за 160 $ на вечер?

Имайте поради, че доста заведения за хранене се затварят малко след 21:00 часа, по тази причина идете по-рано.

Казабланка, Мароко



Средно дневен разход: 130 $

От всички джин питейни заведения по целия свят, Sky28 в Казабланка се гордее с най-прекрасната панорама към крайбрежния град. Не пропускайте коктейлите и тапас, които сервират там.

Прекарайте дните си в региона La Corniche или се поскитайте през остарелия пазар на Медина. И двете действия са изцяло безвъзмездни, както и Villa des Arts, най-големият музей на актуалните изкуства в града.

Палм Спрингс, Калифорния



Средно дневен разход: 140 $

Две думи: отвън сезона. Посетете града сред март и октомври. Ако не желаете да се възползвате от плуването, вижте лозята, играйте голф, идете до минералните извори или се възползвайте от пешеходните обиколки в близост. Трябва просто да решите дали си коства да напуснете басейна.

Рейкявик, Исландия



Средно дневен разход: 240 $

Рейкявик е задоволително дребен, с цел да се разхожда в близост пешком, само че задоволително огромен, с цел да ви впечатли. Оставете място в куфара си за ръчно направените артикули, които без подозрение ще купите от красиво декорираните магазини в центъра на града и прекарайте една вечер, наслаждавайки се на локална музика и питиета от Einstök в Hostel Kex.

Разбира се, нито едно първокласно пътешестване до Исландия няма да бъде приключено, без да се потопите в горещите извори.

Сардиния, Италия



Средно дневен разход: 200 $

Ако кристално синята вода не е задоволителна, с цел да ви притегли към това място, тогава може би обещанието за безкрайни часове на чаша италианско вино ще свърши работата.

Наемете кола, с цел да обиколите острова, или частна лодка за един ден обиколка на брега. Наоколо има голям брой изискани заведения за хранене, само че пикник с кошница с фокача, колбас, артишок и алено вино не може да бъде съпоставим с нищо.

Виктория, Канада



Средно дневен разход: 140 $

Известен като най-английския град в Северна Америка, Виктория е по-евтина опция от едно пътешестване до Лондон (ако сте в Северна Америка). Градът предлага доста английски сексапил и обичаи, като следобеден чай, сервиран в китайски сервиз..

Завършете деня с вечеря на брега на Red Fish Blue Fish за панорама, която несъмнено превъзхожда всеки залез, който Лондон може да предложи.

Готланд, Швеция



Средно дневен разход: 140 $

Крайбрежният град Висби към момента поддържа доста от градежите, издигнати там от викингите, в това число 3.5-километрова стена, по която можете свободно да се разхождате до водата. Почитателите на историята ще се радват на рибарските села и археологическите чудеса отпреди към 8000 години.

Дубровник, Хърватия



Средно дневен разход: 235 $

С мраморните улици, старите каменни здания и блестящото Адриатическо море, Дубровник е в действителност въодушевяващ. Потопете se в уличките с ренесансови реликви, магазини и разнообразна храна. Качете се на ферибот за сантиментално на ден пътешестване до острови, като Локрум, Сипан и Елафити.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР