Искат забрана на въглищата до 2030 г.Настояват за драконовски меркиЕвропейските

...
Искат забрана на въглищата до 2030 г.Настояват за драконовски меркиЕвропейските
Коментари Харесай

Зелените обявиха новите си цели за климата

Искат възбрана на въглищата до 2030 година
Настояват за драконовски ограничения

Европейските Зелени желаят Европейски Съюз да увеличи още повече упоритостите си във връзка с климата - това се показва в техен манифест, признат в неделя на конгрес в Лион, Франция.

Необезпокоявани от митингите на фермерите или от предизборните изследвания, съгласно които ще изгубят към една трета от местата си в Европарламента, делегатите на партията “Европейски зелени ”, оповестиха новите си цели и предложиха лицата си за евроизборите.

Зелените настояват, че Брюксел би трябвало да реализира цялостна индиферентност във връзка с парниковите газове до 2040 година - цяло десетилетие по-рано от задачата за 2050 година, която към този момент е контрактувана на ниво Европейски Съюз. Манифестът също по този начин приканва Европейски Съюз последователно да се откаже от всички изкопаеми горива до 2040 година, като въглищата бъдат неразрешени до 2030 година

Европейските зелени имат единствено един български член - Зелено придвижване, което е част от “Демократична България ”. От влизането на България в Европейски Съюз те не са имали представител в Европейския парламент.

Първите прогнози сочат, че европейските зелени са изложени на риск да изгубят към една трета от местата си в Европейския парламент на изборите за Европейски Съюз през юни поради отслабването на поддръжката за зелените в Германия и Франция - откъдето на предходните избори влязоха най-вече евродепутати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР