Исканията ни ще бъдат изпълнени. Удължават се сроковете на ТЕЛК

...
Исканията ни ще бъдат изпълнени. Удължават се сроковете на ТЕЛК
Коментари Харесай

Удължават се сроковете на ТЕЛК решенията след протест на майките от „Системата ни убива

" Исканията ни ще бъдат изпълнени. Удължават се периодите на ТЕЛК решенията ", заяви Вера Иванова - ръководител на Инициативния комитет на „ Системата ни убива ”, след среща с министъра на опазването на здравето.

" Министерството прояви разсъдък, осъзна в действителност какъв и къде е казусът в снабдяването с документи за комисия ТЕЛК, казусът не е в самия ТЕЛК - големият проблем, който сега заплашва живота на хора с хронични болести, онкоболни, хора в тежко положение, е да обикалят клиники, лаборатории, рентгени и лечебни заведения, с цел да се снабдят с тези документни " , съобщи Иванова.

По думите ѝ, периодите на ТЕЛК-овете ще бъдат удължени. „ Веднага взеха ограничения, о ще другата седмица да бъде готово решение - разпоредба ли ще е, заповед ли - сега вземат решение тъкмо какъв ще е методът да се удължат периоди.

Искаме да успокоим хората, които чакат отговор, да си запазят здравето, да не вървят да вършат нужните неща за ТЕЛК-а, че всичко ще бъде наред ”, съобщи тя. Срокът, по думите ѝ, ще бъде продължен най-малко с 2 месеца след приключване на заплахата от COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР