Исканията на служителите са за по-високо заплащанеСимволичните стачни действия в

...
Исканията на служителите са за по-високо заплащанеСимволичните стачни действия в
Коментари Харесай

МвНР започва стачка от 1 декември

Исканията на чиновниците са за по-високо възнаграждение

Символичните протестни дейности в Министерството на външните работи (МВнР) минават в ефикасни от първи декември, оповестиха от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа. Обявените предишния месец алегорични протестни дейности в Министерство на външните работи не доведоха до резултат, се споделя още в известието, уточни Българска телеграфна агенция.

" Поради неналичието на градивен, открит и ефикасен разговор с управлението на Министерство на външните работи по поставените протестни претенции, считано от 01.12.2022 година, стачните дейности минават в ефикасни за чиновниците от Централно ръководство ", допълват от обединяването.

Исканията на чиновниците са за почтено възнаграждение, индексиране на командировъчните средства, както и прекратяване на практиката да се понижава главната заплата при тръгване в дълготрайна командировка. Миналия месец стачните дейности разяснява и заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, който съобщи, че със стачката на чиновниците на Министерство на външните работи се насочва апел за почтено възнаграждение в системата.

В известието се споделя още, че при продължаваща липса на резултат по стачните претенции ще бъде в допълнение проведен процесът по започване на ефикасни протестни дейности и в задграничните представителства на България.

В интервала до първи декември ще се организира едночасова ефикасна предупредителна стачка в Централно ръководство на Министерство на външните работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР