Исканията на протеста са ясни: оставка на правителството, оставка на

...
Исканията на протеста са ясни: оставка на правителството, оставка на
Коментари Харесай

Вигенин: Искаме Народното събрание да се разпусне и да има нови избори


" Исканията на митинга са ясни: оставка на държавното управление, оставка на основния прокурор и предварителни избори. Това са и нашите претенции. Ние сме част от този митинг, макар че ние не го организираме, само че доколкото нашите визии съответстват, въпреки всичко това е пъстър митинг, само че главната тематика, искане на този митинг е ясна, ние поддържаме настояванията на митинга, участваме ", сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия Кристиан Вигенин, народен представител от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание.

" Този митинг е, както го дефинира и президентът в първия ден, почтените хора се изправят против мафията в ръководството. Нямаме поради несъмнено десетките хиляди почтени хора, които са членове, симпатизанти на ГЕРБ, само че мафията е овладяла държавното управление, овладяла е другите управляващи ", акцентира той.

И прикани да се обединят в тези претенции и леви, и десни, и центристи, всеки, който желае същинска смяна в България. " Мисля, че рано или късно този митинг ще успее ", съобщи Вигенин.

Той уточни, че въплъщение на мафията в ръководството е " главата на октопода - той е министър-председателят Бойко Борисов, по тази причина и настояването на оставка е към него ".

В Българска социалистическа партия считат, че основният прокурор работи изборно, работи политически стимулирано, той не цели отстраняването независимо на всички, които нарушават законите в България, прави инспекциите изборно.

Вигенин даде образец, че когато се разгласяват фотоси от спалнята на премиера, когато излиза видео от спалнята му, когато излизат записи, които ясно демонстрират отношението на премиера към Народното събрание и неговия ръководител, към президента, не се прави незабавна инспекция да се види този пробив в националната сигурност.

Вигенин беше безапелационен, че са за оставка на държавното управление, длъжностен кабинет и предварителни избори.

" Ние желаеме Народното събрание да се разпусне и да има нови избори. Ние се отказахме да спасяваме достолепието на този парламент, той би трябвало да се разпусне оптимално бързо ", съобщи Кристиан Вигенин.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР