Искането за такава значителна сума пари за Украйна идва, когато

...
Искането за такава значителна сума пари за Украйна идва, когато
Коментари Харесай

Байдън поиска нови 37 милиарда за Украйна от Конгреса frognews.bg

Искането за такава забележителна сума пари за Украйна идва, когато Републиканската партия е подготвена да поеме контрола над Камарата на представителите след междинните избори. Лидерът на републиканците в долната камара Кевин Маккарти, който е любимец да стане ръководител, предизвести, че републиканците няма да поддържат написването на " празен чек “ за Украйна, в случай че завоюват болшинството.

 

Шаланда Йънг, шеф на Службата за ръководство и бюджет на Белия дом, сподели, че повече от три четвърти от 40 милиарда $, утвърдени от Конгреса по-рано тази година за Украйна, към този момент са изплатени или назначени. Администрацията на Байдън изиска общо 37,7 милиарда $ поддръжка.

 

" Заедно, със мощна двупартийна поддръжка в Конгреса, ние предоставихме забележителна помощ, която беше от решаващо значение за триумфа на Украйна на бойното поле – и не можем да оставим тази поддръжка да пресъхне “, сподели Йънг в писмо до ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

 

Предложената помощ за Украйна включва 21,7 милиарда $ за военна, разследваща и друга отбранителна поддръжка, 14,5 милиарда $ филантропична помощ и подкрепяне на действието на украинското държавно управление, 900 милиона $ за опазване на здравето и помощни услуги за украинците, живеещи в Съединени американски щати, и 626 милиона $ за нуклеарна сигурност поддръжка за Украйна и за модернизиране на стратегическия петролен запас.

 

Помощта на Съединени американски щати за Украйна към този момент включва десетки хиляди ракети и ракети за противовъздушна защита, противотанкови системи, повече от 84 милиона муниции, както и дронове, танкове, камиони, радари, бронежилетки и друго съоръжение.

Украинските водачи молеха за по-модерни оръжия с по-голям обхват, само че Съединени американски щати внимават да не дават системи, които биха разрешили на украинските сили да ударят надълбоко в Русия или да ударят Москва.

 

През последните месеци помощта на Съединени американски щати беше съсредоточена върху системи за противовъздушна защита и непрекъснат поток от муниции. Тези системи бяха от решаващо значение за подпомагането на украинските сили да провеждат огромна контраатака, която съумя да отблъсне настъплението на съветските сили на юг и изток и да превземе основна територия.

 

Отвоюването на Херсон, единствената столица на провинция, завладяна от руснаците, беше един от най-големите триумфи на Украйна в съвсем деветмесечната съветска инвазия. Това нанесе зашеметяваща загуба на бойното поле на Москва, само че огромни елементи от Източна и Южна Украйна остават под съветски надзор и боевете не престават.

 

Председателят на комисията по външни работи на Камарата на представителите Грегъри Мийкс съобщи, че новото искане е " незабавно, с цел да сме сигурни, че ще им предоставим всичко, което е допустимо да вкараме в омнибуса, тъй че да имат оръжията, с цел да продължат инерцията през зимата.

 

Той изрази угриженост, че финансирането на Украйна може да бъде застрашено от Републиканската партия, която дава отговор за Камарата.

 

" Надявам се, че в случай че поемат ръководството, тяхното управление ще ги накара да влязат в строя, с цел да можем да запазим демокрацията и да не позволим на Русия да завоюва “, означи политикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР