Искането за отстраняването ми по инициатива на Бойко Рашков е

...
Искането за отстраняването ми по инициатива на Бойко Рашков е
Коментари Харесай

Гешев атакува МВР и министерството на правосъдието, министър Йорданова отговаря

" Искането за отстраняването ми по самодейност на Бойко Рашков е правно нищо, а в този момент настояването на министър Йорданова е просто нищо. Прочетох го един път, почтено казано съм усложнен да го схвана. Това е машинален общ брой сред погрешни субективни оценки, манипулативни политически изказвания и нормално цитиране на правила. Щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно ", разяснява още Гешев.

" Лош знак е за българската държавност и за това, че се оправдават терзанията на българската прокуратура изразени пред европейските ни сътрудници. Вървим към проблеми, които мислихме за забравени преди приемането ни в Европейски Съюз. Възраждат се полицейският произвол, а цената ще заплащат българските жители ", сподели още той.

Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи пред публицисти, че чака спор всъщност и всеки един от членовете на Висш съдебен съвет да покаже професионална съвест, тъй че да приложи закона по най-хубавия метод.

Девет групи условия е изложила Йорданова за освобождението на Иван Гешев от позицията основен прокурор. По думите ѝ те обгръщат необятен набор.

„ Като се стартира от неоправдателно решение по отношение на България на Европейския съд по правата на индивида. Впрочем времето за заплащане на това обезщетение наближава и през вчерашния ден съм подписала финансовата аргументация, с цел да желая пари от държавния бюджет за това ", посочи правосъдният министър.

Другите условия са по отношение на съответни дейности и бездействия, които включват незаконосъобразните дейности и изказвания на прокуратурата по време на митингите. Конкретни бездействия по няколко знакови каузи, спорни методически инструкции по отношение на използването на закона и доста други, посочи Надежда Йорданова.

Искането за предварително освобождение е заради съществуване на условия по член 129, алинея 3, т. 5 от Конституцията на Република България по отношение на информация, показана от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Фактическите и правни условия за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор, които се акцентират в предлагането са за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР