Искането на КНСБ е да бъдат осигурени допълнителни 991,4 млн.

...
Искането на КНСБ е да бъдат осигурени допълнителни 991,4 млн.
Коментари Харесай

КНСБ иска допълнителни 991 млн. лева за заплати в бюджет 2019

Искането на КНСБ е да бъдат обезпечени спомагателни 991,4 млн. лв. за заплати в държавния бюджет за 2019 година, заяви във Варна президентът на синдиката Пламен Димитров . По думите му към средствата за финансови разноски и прехрана би трябвало да бъдат отпуснати още 691,5 млн. лв..
 
Основните рецензии на синдикалната организация към управническата политика сега са ориентирани към пазара на труда и обществената сфера , добави Димитров. Той посочи, че е неотложно да бъде осъществена нова политика по приходите и заплатите да нарастват с сред 12 и 15% годишно през идващите 4 години.
 
Позицията на синдиката е, че е би трябвало обществената система в страната да бъде радикално изменена. Ръководството на организацията упорства още през 2019 година да стартират да работят фондовете за подготовка и преквалификация на работещите , което ще усъвършенства положението на пазара на труда у нас. Със същата цел КНСБ ще желае да бъде създадена и национална стратегия за възстановяване цифровите умения на популацията, посочи Димитров.
 
След повдигането на цените на тока и парното от 1 юли синдикатът е направил експресна предварителна оценка по какъв начин те ще се отразят на издръжката на живота . Данните сочат, че се чака тя да се увеличи с 1,2%, като издръжката за естественото битие на 4-членно семейство ще доближи 2354 лв..
 
Освен това повишаването на тока и парното ще докара и до увеличение на енергийната беднотия в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР