Искаме вдигане на минималното обезщетение за безработица, каза председателят на

...
Искаме вдигане на минималното обезщетение за безработица, каза председателят на
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати с общи икономически мерки

Искаме повдигане на минималното обезщетение за безработица, сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров
Общ пакет за стопански и обществени ограничения готвят бизнес и синдикати. „ Надявам се още преди Гергьовден да сме го приключили.  Имаме съответни решения за туризма, превоза и ресторантьорството ”, сподели пред Нова тв ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.  Смятам, че към тези над 6 милиарда лв., които страната съумя да активизира, ще са нужни най-малко още няколко милиарда, които да бъдат ориентирани към целеви браншове, добави той. По думите му би трябвало да бъдат направени няколко секторни стратегии, които да се съберат дружно.

Достъпът до обезщетение на хора, останали без работа би трябвало да се промени, счита КНСБ. Има норма, която споделя, че в случай че вие сте получавали обезщетение 5 дни, а сте си плащали всичко 20 години, нямате право да влезете в този фонд в идващите 3 години. Според нас това не е правилно, изясни Пламен Димитров. Той настоя в случай че в последната година и половина служащият се е осигурявал и има 12 работни месеца, да има право на този фонд. Според Димитров премахването на тези ограничавания би коствало на страната към 30 млн. лв..

Другата значима тематика е минималното обезщетение за безработица, счита синдикалният водач. Към този миг то е 9 лева дневно. За КНСБ е доста значимо тези хора да получат 60% от прихода, върху който са се осигурявали. Това би било по към 17 лева на ден при обезпечаване на минималната работна заплата в страната.

" Нашето предложение е да има целеви ваучери за храна за един или два месеца. Всичко, което предлагаме, е краткотрайно и изключително. Изключение прави минималното обезщетение за безработица, което би трябвало да бъде по-дълго ”, сподели още Пламен Димитров.

V-образен темперамент на рецесията чака синдикалистът. Това значи стопанската система да се върне толкоз бързо към предходното си положение, колкото се и сви, съобщи Пламен Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР