Искаме утре отново да обясним на народните представители нашите действия

...
Искаме утре отново да обясним на народните представители нашите действия
Коментари Харесай

Радев иска пак да обяснява на депутатите за мерките срещу чумата. Нинова отрича да се е съгласявала с тях

Искаме на следващия ден още веднъж да разбираем на народните представители нашите дейности за чумата по животните и да получим  доверието им.

Това разгласи вътрешният министър Валентин Радев на конференция. Той изясни, че е помолил ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева на следващия ден да допусне в Народното събрание него и министъра на земеделието Румен Порожанов, с цел да обяснят на всички народни представители и да желаят " препотвърждение на правилността на дейностите " против чумата по дребните преживни животни.

" Ако не го получим - различен поема отговорността за това ще има ли разширение на болестта, няма ли да има, а не ние. Тук сме, с цел да осъществим тази задачата, приказвам за Министерство на вътрешните работи, да подпомогнем органите, които ни демонстрират протоколи. Какво друго би трябвало да създадем, кого би трябвало да убедим, че има чума? Ако някой споделя, че няма – на следващия ден в Народно събрание поема отговорността. Изчакваме колкото време решат народните представители – това е висшата власт, каквото ни кажат, това ще създадем ", сподели още Радев и добави, че Министерство на вътрешните работи " действа само, когато има политическо доверие в правилността на дейностите ".

" Понеже усетихме съмнение, поискахме да бъде препотвърдено от ръководителите на парламентарните групи. Ако желаете, ще изброя кои бяха там – всички без изключение. На първото съвещание, във вторник сутринта, госпожа Корнелия Нинова, на второто, в сряда – Драгомир Стойнев и Светла Бъчварова. Посочвам ги тях, тъй като от там идват офанзивите против има ли чума – няма ли чума. Вчера на митинга госпожа Нинова сподели пред всички – не ни убедиха в това, че има чума. Какво да кажа аз на сътрудниците? Застанете с голи гърди против жителите, те са положителните, вие сте неприятните. Няма такова нещо ", сподели още вътрешният министър.

Малко по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че партията ѝ не се е съгласявала ограниченията против чумата да не престават . " Чухме сутринта министър Радев да споделя, че по време на Председателския съвет ние сме се съгласили и сме постигнали цялостно единогласие във връзка с рецесията със болестта. Това не е правилно. За да потвърдим, че не е правилно -  желаех документално стенограмите от двата председателски съвета при ръководителя на Народното събрание. Ако ми ги дадат, ще ви ги дава, с цел да видите кой каква позиция е заел, кой какво е искал``, сподели тя.

Лидерът на БСП призова виновните институции да популяризират подробна информация за протичащото се както на земеделските стопани, по този начин и на цялото общество. " Липсата на информация докара до нервността в цялата страна ", изясни тя и добави, че и през днешния ден ръководещите вършат същата неточност. " Министърът на земеделието рано сутринта от малките екрани афишира, че в Болярово има огнище. Кметът на селото не знае нищо, чул го е от тв приемника. Хората в Болярово изпадат в суматоха. Така не се прави, това е съдбовна неточност. Информира се на място, прави се щаб, уведомяват се хората, дават им се документи и тогава излизаш по малкия екран да приказваш ", изясни Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР