Искаме незабавно оставката на Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

...
Искаме незабавно оставката на Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искаме незабавно оставката на Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов

Искаме неотложно оставката на Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група. Причината е взетото решение от Министерски съвет за засекретяване на оградата с Турция.

" Поемам цялата наказателна отговорност, в случай че има такава, за това, което ще кажа. За нас повода през вчерашния ден да бъде взето това решение е фактът, че от 3 месеца Елена Йончева снима фрагменти и събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, снима в действително време преминаващи мигранти. Този филм демонстрира паднала ограда, минаване на оградата по стълба или изпод. Преди два дни депутатът Елена Йончена беше спряна и й беше неразрешен достъп до свободна територия на българската страна от гранична полиция ", съобщи Нинова.

" Свободата да питаме и да демонстрираме истината, беше ще бъде закононарушение против националната сигурност. Кое е опасност за националната сигурност - корупцията или правото да казваш истината за корупцията ", сподели лидерката на Българска социалистическа партия и изиска оставката на Валентин Радев, който е внесъл това решение, както и на Валери Симеонов като вицепремиер.

" Декларирам от мието на ПГ на Българска социалистическа партия за България, че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим фрагментите от този филм и документите, които уличават държавното управление в корупция. С две обръщения - проверете по какъв начин се харчат европейските ви средства и по какъв начин се пазят европейските ви граници.

Обявявам, че всички ние ставаме съавтори на фрагментите и документите на Елена Йончева. Ще излъчим кино лентата и чакаме премиера Борисов да изпрати да арестуват 80 депутати от Българска социалистическа партия. Обявяваме подписка, към която може да се причисли всеки български жител като съавтор на този филм на Елена Йончева, което е и поддръжка към свободното слово ", разгласи Нинова.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР