Искаме европеизация, а не българизация, заяви депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и

...
Искаме европеизация, а не българизация, заяви депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и
Коментари Харесай

Бивш министър на външните работи на Македония: Искаме европеизация, а не българизация

Искаме европеизация, а не българизация, съобщи депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи в държавното управление на Никола Груевски Антонио Милошоски. Според него импортираният документ не е цялата преговорна рамка, а “един лист ”.
 
„ Ще създадем всичко по силите си в Народното събрание (на Република Северна Македония) преговорната рамка да не мине бързо и елементарно. Ще създадем всичко, което би трябвало, с цел да представим мнението на жителите 73% от които са срещу тази преговорна рамка, която назоваваме френска, само че българският министър председател Кирил Петков сподели, че това е българска преговорна рамка, която е станала европейска. Мисля че това е проваляне за македонската дипломация и ние ще го разобличим изцяло в Народното събрание “, уточни в изявление за македонската телевизия “Сител ”, представена от, депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи в държавното управление на Никола Груевски Антонио Милошоски.

По думите му Народното събрание девалвира, тъй като импортирания от държавното управление документ не е цялата преговорна рамка, а „ един лист “, не е показана общата позиция и заключенията на Европейски Съюз, а държавното управление крие протокола сред България и Северна Македония.

„ Виждам, че държавното управление се пробва да показа като добра неприятната преговорна рамка, на която евентуално са се съгласили и в този момент (Република Северна) Македония е сложена пред приключен факт. Експертната общност, депутатите да одобряват едно неприятно съглашение, тъй като македонската дипломация не съумя да направи по-добро. “, сподели Милошоски.

Той е безапелационен, че преговорната рамка би трябвало да бъде усъвършенствана, тъй като такава, каквато е, „ води страната в задънена улица “.

„ Ако има сериозна страна, сериозна дипломация, в случай че има добра единодушие на Народното събрание, на президента, на държавното управление, преговорната рамка може да се усъвършенства и би трябвало да се усъвършенства. Тази преговорна рамка нито предлага ясна и съответна европейска вероятност, нито предлага по-добри връзки с България, напротив- ще имаме по-голямо напрежение, а настояването за смяна на Конституцията единствено ще сътвори поляризация в страната. Имаме три нездравословни последствия от тази преговорна рамка “, добави Милошоски.

Утре, на съвещание на председателството в Народното събрание се чака решение по кое време преговорната рамка да бъде прегледана от депутатите, а на пленарното съвещание ще се гледа актуализацията на бюджета на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР