Искаме да подкрепим българските фирми. В кризисна ситуация трябва да

...
Искаме да подкрепим българските фирми. В кризисна ситуация трябва да
Коментари Харесай

На живо: Веригите у нас: Българските производители могат да са спокойни

Искаме да подкрепим българските компании. В спешна обстановка би трябвало да се отворят оптимално доста канали, които да решат този сложен проблем. Представихме пред премиера и министър Танева спомагателни ограничения за финансиране и подкрепяне. Това съобщи на брифинг със земеделския министър Лидия Бозаджиева, представител на Лидл България.

"Българските производители могат да са спокойни. Поискахме от министерството да скъсим дистанцията с производители, които безусловно на следващия ден вадят продукция, само че им е отхвърлен експорт. Заставаме зад мнение, че българското сурово мляко би трябвало да бъде на 90% от млечните първични материали. Искаме да защитим и българския производител, и избора на потребителите. Обединихме се към работещи ограничения, които ще предоставим на държавното управление ", сподели още Бозаджиева.

НА ЖИВО: Министър Танева: Кризата ни принуди да вземем ограничения

Йордан Матеев от Сдружение за съвременна търговия съобщи, че поддържат българското произвеждане. "Ще продължаваме да слагаме на рафтовете качествена българска стока. Българските производителите ще намерят място на нашите лавици, само че изборът е на потребителите. Ако потребителите желаят да са съпричастни, то дано изберат българското ", разяснява Матеев.

Георги Гърневски от "Метро " съобщи, че веригата към този момент работи с над 300 районни дребни производители. "Трябва да се обединим, защото всички сме в мъчно състояние. От наша позиция, постановлението изцяло съответствува с нашите визии. Продукцията е по полето и тя би трябвало да откри пътя си до магазините ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР