Искаме да благодарим на всички наши избиратели, членове, симпатизанти, които

...
Искаме да благодарим на всички наши избиратели, членове, симпатизанти, които
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Продължаваме напред. Няма да предадем хората, които ни повярваха

Искаме да благодарим на всички наши гласоподаватели, членове, симпатизанти, които дадоха поддръжката и доверието си за Българска социалистическа партия в този значим миг за България и за нас. Продължаваме напред и няма да ги предадем. Ще продължим да се борим за политиките, които сме защитавали досега. Това съобщи пред БСТВ Вяра Емилова, член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Тя акцентира, че тези политики са записани във " Визия за България " - повишение на приходите, отбрана на обществените права, за възстановяване на опазването на здравето и образованието, с цел да осигурим заслужен живот на българските жители.
Емилова бе безапелационна, че левицата ще изнесе тези борби, както и битката с корупцията, на европейската сцена със своите евродепутати, отпред с Елена Йончева.
На съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия през днешния ден следва да бъде изработен прелиминарен разбор на резултатите и акцията. Въпреки че отчетохме загуба на тези избори, Българска социалистическа партия подвига мандатите си от предните европейски избори с един, за разлика от всички политически партии - те или понижават, или резервират броя на евродепутите си, съобщи Емилова. Тя изясни, че другият плюс за левицата е, че подвига поддръжката си като брой гласове от предните европейски избори с най-малко 30 хиляди, до момента в който за другите политически сили спадът е с към 100 хиляди гласа.
Ниската изборна интензивност е урок за всички политически партии, че посланията и дейностите, които имат не са задоволително чуваеми от българско общество, разяснява Емилова. Ние сме страната с най-ниска изборна интензивност. Тя разреши да излезе на повърхността купеният избор, корпоратвиният избор. Това не е добре за нито една от политическите партии и би трябвало да ни бъде за урок, сподели още тя. По думите й през идващите месеци до локалните избори или предварителните парламентарни, политически партии би трябвало по този начин да се насочат към всички гласоподаватели, с цел да бъдат разпознаваеми и техните послания да бъдат чувани. Тя акцентира, че разцеплението в ГЕРБ е очевидно и по тази причина се е наложило да търсят и съдружен сътрудник.
Като друго значимо решение, което Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало да вземе, Емилова означи връщането на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание. Като съществени цели на социалистите в Народното събрание тя уточни закона за КОНПИ и закона за правосъдната власт.
Трябва да се вземе решение да се даде старт на процедурата за номинации за ръководител на Българска социалистическа партия, който да бъде определен от цялата партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР