Искаме българите да се чувстват щастливи в своята родина. Повишаването

...
Искаме българите да се чувстват щастливи в своята родина. Повишаването
Коментари Харесай

Денков чете конско на задграничните аташета

Искаме българите да се усещат щастливи в своята татковина. Повишаването на доходите  не е задоволително за това. Ето за какво наред с развиването на стопанската система и с увеличението на заплатите би трябвало редовно да работим за понижаване на неравенствата – в приходите и образованието, в достъпа до опазване на здравето и модерни административни услуги и във всички други аспекти от качеството на живота в България. Само по този начин можем да решим най-големия проблем в страната ни – демографската рецесия.

Това обръщение насочи министър председателят акад. Николай Денков към ръководителите на задграничните представителства на България на тяхната годишна конференция, свикана от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Министър-председателят показа главните вътрешнополитически цели на кабинета, за чиято реализация той разчита и на дипломатите ни в чужбина.

Като основна задача акад. Денков уточни развиването на конкурентна и добре работеща стопанска система в България, тъй че страната ни да настигне най-развитите страни в Европа и в света. „ Вярваме, че това е допустимо и работим тази опция да стане факт.

Това значи уравновесено да развиваме промишлеността, услугите, аграрния бранш, за който България има характерни естествени и климатични преимущества и те би трябвало да бъдат употребявани “, съобщи министър председателят.

Според него би трябвало да стъпим на традициите ни в образованието и в науката и да ги превърнем в сполучливи нововъведения, с които да развием българските компании, а оттова – да притеглим вложители. С развиването на стопанската система ще се покачат приходите.

За да се случи това, е значимо осъществяването на държавната и законодателната стратегия.

„ Присъединяването ни към Шенгенското пространство е метод българските жители да пътуват без усложнения и да се усещат равноправни европейци “, уточни акад. Денков.

То ще подкрепи бизнеса при износа на артикули. Приемането ни в еврозоната пък ще понижи разноските му и лихвите по заемите.

Модернизацията на българската войска и консолидираното на отбранителните ни сили в силите на НАТО ще подсигурява отбраната на страната ни от всевъзможни вероятни опасности. С измененията в Конституцията всеки извършител на закона ще бъде осъден бързо и дейно.

„ Изпълняваме управническата стратегия по този начин, както е планувана “, сподели министър-председателят. Той акцентира цялостния синхрон в работата сред него и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел във връзка с това какво би трябвало да се направи вътре в България и какво се чака от дипломатите като представители на България по света.

„ Ние разчитаме на вас, вие разчитайте на нас и ще бъдем сполучливи “, прикани министър председателят.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР