Искам в утрешния ден да оставим нещо ценно, а не

...
Искам в утрешния ден да оставим нещо ценно, а не
Коментари Харесай

Созопол има нужда от кмет, който не е част от проблема, а е част от неговото решение

Искам в утрешния ден да оставим нещо скъпо, а не да обезценяваме бъдещето си, сподели един от главните кандидати за кмет на Созопол - претендентът на ГЕРБ Станислав Губеров

Станислав Губеров влиза в Общинския съвет на Созопол като обединител на концепциите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили с една съществена задача - да пази ползите на жителите на общината. Той ще заеме мястото на подалия оставка като общински консултант Панайот Рейзи. До смяната се стигна, откакто втория от листата за общински съветници на Съюз на демократичните сили Стойо Недин се отхвърли от присъединяване в локалния парламент. Преди една от последните общински сесии в Созопол се срещаме със Станислав Губеров, с цел да попитаме за проблемите, предизборната акция и локалната власт.



- Защо един човек като вас с сполучлив бизнес, спретнат живот, положително семейство и умерено съществуване желае да седне на горещия кметски стол?

- Знам опциите си, имам самочувствието, че решително и сполучливо развъртвам бизнеса си. В сферата, която работя реализирам положителни резултати. През последните години, обаче, става все по-трудно да се работи в среда, която не дава положителни условия за предприемчивите хора. Ще ви дам образец – гостите на Созопол се сблъскват с редица неуредици като неприятни пътища, неравности още на входа на града, неосветени улици, разрушени тротоари, а тук-там въобще ги няма, неналичието на паркоместа… И в случай че за гостите на Созопол това е стеснение за дни, то за жителите на Созопол това е целогодишен проблем. Инвеститори са вложили милиони в новия град и в региона на Буджака, само че там инфраструктурата продължава да е неприятна. По късите пресечки на улица „ Виа понтика “ няма асфалт, а е черен път. Недопустимо е да посрещаме гостите си по този безразсъден метод. Условията не са удобни, само че аз все пак регистрирам растеж в развиването на своя бизнес. Представете си какво ще реализиран предприемчивите хора, в случай че подобрим и надградим тази среда. Ако стоим и единствено приказваме ще заприличаме на хъшове, които вечер, до момента в който пият са подготвени на патриотични подвизи, а на сутринта не помнят патриотичните лозунги. Не обичам празнословието. Искам да развия своите хрумвания и тези на моите съидейници. Искам в утрешния ден това, което ще оставим да е два пъти по-ценно, а не да обезценяваме бъдещето си. Затова поемем отговорността да трансформира средата, в която живеем и работим.

- Досегашното управление на общината ще Ви отговори, че през последните години се е наложило да се оправи с доста рецесии – здравни, политически, стопански, както и с тежкото финансово завещание. Вие приемате ли тези причини?

- Приемам ги отчасти. Проблемите не са нещо, зад което да се скрием. Проблемите за мен са задания за решение. Ако за едни проблемите са препъни камък, за мен те са опция да се направи нещо ново и по-добро. Относно отговорностите на Община Созопол - те ще бъдат предизвикателство и пред бъдещия кмет. Тези отговорности са разсрочени и ще се изплащат и в годините напред. Не желая да пазя никого, само че когато общинските съветници са дали своят вот тези заеми, те са имали своите причини. Ако е имало проблеми, за какво не са уведомили жителите на общината. Да напомня, че в Общинския съвет тогава са били както кметът Тихомир Янакиев, по този начин и неговият заместител Тодор Дамянов. Сега е малко късно да се вайкаме, че има проблеми. Сега е време да се оправим с тях. Това е като в едно семейство, което желае да усъвършенства своя живот. То тегли заем, изплаща го и продължава напред. Въпросът е да не се оправдаваме и оплакваме, а да се захванем за работа.



- Да, само че хората обвързват тези проблеми с наследството на ГЕРБ. Какво се крие зад чувството им, че общината е оставена с неприятни финансови резултати?

- Още един път споделям, че не желая да бъда юрист на никой. Аз, обаче, бях очевидец по какъв начин за един интервал от време, община Созопол се снабди с нови детски градини, стадион, басейн, пречиствателна станция, нови улици, което дефинирам като достижение. Няма по какъв начин при тези огромни планове да не се влагат лични средства, даже и с риска да се тегли заем. Настоящите ръководещи и миналата локална власт са били дружно в Общинския съвет и са работили дружно. Според информация в регистъра 96% от решенията им са гласувани с цялостно единогласие. Те са работили в прелестен синхрон. В един миг единството е нарушено и това не докара до положителни резултати, нито до развиване на общината.

- Каква ще бъде ролята на някогашния кмет Панайот Рейзи в предизборната акция?

- Хората мислят, че той не се е отделил от политиката и не се отхвърля от нея. Не знам каква ще бъде неговата роля в политиката. Той има насъбран сериозен политически опит. Панайот Рейзи самичък ще избере своя път. Ако би трябвало да изпреваря идващия ви въпрос, който несъмнено ще бъде какви връзки имам с него ще ви кажа, че Панайот е мой другар най-много, тъй като имаме общи футболни ползи. Но ние и с Тихомир Янакиев постоянно се виждаме по детски рождени дни. Говорим си другарски. С Георги Пинелов пък гледаме дружно мачове на ЦСКА и Левски, без значение че сме последователи на разнообразни тимове. Съвсем обикновено е хората в едно малко градче да поддържат положителни взаимоотношения. Мисля тази тематика за завършена. Панайот Рейзи беше сполучлив кмет на Созопол. След него Тихомир Янакиев също се опита да реализира положителни резултати, само че се оказа незадоволително добре квалифициран и с неприятен екип, липсваише и диаолог с държвата власт . От него останаха единствено пояснения и оправдания. Затова община Созопол има потребност от кмет, който не е част от казуса, а е част от неговото решение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР